fbpx

modulaire diensten

Voor uitkeringsgerechtigden die nog niet klaar zijn om terug te keren naar de arbeidsmarkt, biedt Startwijzer modulaire diensten aan. In deze trajecten ondersteunen wij onder andere bij het ontwikkelen van een breder sociaal netwerk en het vergroten van fysieke en mentale weerbaarheid.

95% van onze trajecten modulaire diensten waren in 2021 een succes en onze klanten beoordeelden ons gemiddeld met een 9!

soorten modulaire diensten

Startwijzer levert drie verschillende modulaire diensten: ‘participatie interventie’, ‘bevorderen maatschappelijke deelname’ en ‘begeleiding bij scholing’.

Participatie interventie
Het doel van dit traject is sociaal actiever te worden en meer contacten buitenshuis te creëren.

Bevorderen maatschappelijke deelname
In dit traject staat het verbeteren van persoonlijke effectiviteit centraal door het stellen van grenzen en het versterken van motivatie, zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Begeleiding bij scholing
Tijdens dit traject wordt ondersteuning gegeven bij het volgen van een opleiding. Klik hier voor meer informatie.

participatieladder

Je kunt de stappen in re-integratie zien als een ladder. Met elk traject komt men een trede hoger.

De eerste trede. Er is geen contact buitenshuis behalve functionele contacten zoals een bezoek aan de huisarts of het doen van boodschappen. Om naar de tweede trede te gaan is een traject ‘participatie interventie’ geschikt.

De tweede trede. Er is wekelijks contact met anderen buitenshuis zoals het deelnemen aan een koffieochtend of het volgen van een cursus. Om naar de derde trede te gaan is een traject ‘bevorderen maatschappelijke deelname’ geschikt.

De derde trede. Er wordt deelgenomen aan activiteiten en taken uitgevoerd met een lage werkdruk en met weinig eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Om naar de vierde trede te gaan is een traject ‘Werkfit maken’ geschikt.

De vierde trede. Er wordt zelfstandig taken uitgevoerd en verantwoordelijkheden gedragen waarvan de opbrengst economische waarde heeft, of er wordt een beroepsopleiding gevolgd. Om naar de vijfde trede te gaan is een traject ‘Naar werk’ geschikt. Ook kan een traject ‘begeleiding bij scholing’ worden ingezet.

De vijfde trede. Er is betaald werk met aanvullend een uitkering of in combinatie met het volgen van een beroepsopleiding. Een traject ‘begeleiding bij scholing’ kan ingezet worden.

De zesde trede. Er is betaald werk zonder aanvullend een uitkering.

aan de slag
met UWV diensten

home-zoek

Werkfit traject UWV

In een UWV Werkfit traject gaan we samen met jou aan de slag om je plek op de arbeidsmarkt beter te leren kennen en te verbeteren. Samen met de starterscoach kijk je naar wat je wel kan, waar je blij van wordt en waar je kansen en mogelijkheden liggen. Na het kennismakingsgesprek gaan wij zo snel mogelijk van start met begeleiden, coachen en leren.

home-zoek

Naar Werk
traject UWV

In het UWV Naar Werk traject gaan we samen concreet op zoek naar een baan. Of begeleiden we je na de start als zelfstandige om te zorgen dat je bedrijf duurzaam succesvol wordt. Ons gaat het niet alleen om het durven dromen maar ook om het realiseren van die dromen. 

home-zoek

modulaire diensten UWV

Alles begint met een eerste stap. Als je al een langere tijd uit het arbeidsproces bent, kan een ondernemerscoach of loopbaan-coach van Startwijzer je ondersteunen en begeleiden bij het zetten van kleine stappen zodat je langzaam weer kunt gaan wennen aan activiteiten ondernemen en nieuwe contacten aangaan. 

Wij bieden drie verschillende type modulaire diensten; participatie interventie en bevorderen maatschappelijke deelname. Ook begeleiding bij scholing bieden wij aan.

tips van onze coaches

onze coaches voor modulaire diensten

Annemiek

van Grinsven

Loopbaan- en ondernemerscoach in Zuidoost-Brabant

Annelies

Laan

Loopbaan- en ondernemerscoach in Noord-Holland (Noord)

onze coaches voor modulaire diensten

Diandra

Oldenburger

Loopbaancoach in Noord-Holland (Noord)

Marijne

van der Koogh

Loopbaan- en ondernemerscoach in Holland Rijnland

Margareth

van Loon

Loopbaancoach in Noord-Holland (Noord)

ontdek startwijzer

Ontdek hoe Startwijzer jou kan helpen bij het vinden van een baan of het starten van een eigen onderneming.