fbpx

begeleiding bij scholing

Wij bieden begeleiding en coaching bij het volgen van een opleiding of cursus. Wij bieden een studiecoach, zodat jij gerichte hulp krijgt bij het leren en je het gewenste diploma of certificaat kunt behalen. We streven ernaar dat jij je opleiding kan afronden om zo je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

onze aanpak

Tijdens het traject ondersteunen we jou bij het uitvoeren van je taken en verantwoordelijkheden die verband houden met jouw opleiding. 

Je wordt gecoacht om de scholing te (blijven) volgen en succesvol af te ronden. Het aanleren van planmatig studeren en het aanbrengen, behouden of vergroten van focus is hier een onderdeel van. We bewaken grenzen en zorgen ervoor dat de opleiding haalbaar blijft.

Via het UWV kan je dit traject volledig gesubsidieerd doorlopen. Het beoogde resultaat is dat je alle handvatten krijgt om de scholing goed te start en te doorlopen. Het beoogde resultaat is dat we je zo goed mogelijk klaarstomen om de nodige examens en toetsen te doen.

onze stappen

In het eerste gesprek bespreken we wie jij bent, hoe je thuissituatie is en welke drempels je (mogelijk) ervaart. We kijken naar je leerstijl (horen, zien of lezen) en verwachtingen van de opleiding. Tevens bespreken we je verwachtingen ten aanzien van de begeleiding bij Startwijzer.

In deze fase van de studiebegeleiding nemen we je mee in de procedure van het leren zelf. We leren je hoe je lesstof kunt opnemen en onthouden. We brengen structuur aan in de voorbereiding en stellen samen met jou een realistische planning op. Daarnaast besteden we aandacht aan energie- en stressmanagement en het contact met docenten.

Indien nodig bereiden we je voor op examens door de hoeveelheid die je moet leren voor een toets te doseren, oefengesprekken te voeren en te werken aan persoonlijke effectiviteit.

Afhankelijk van hetgeen jij nodig hebt, gaan we je coachen en ondersteunen om de scholing te blijven volgen én om deze succesvol af te ronden. Na afloop van het traject vindt een eindevaluatie plaats. Na begeleiding door Startwijzer staat onze deur altijd voor je open!

je studie behalen en werken aan werknemersvaardigheden

Startwijzer heeft ruime ervaring met begeleiding bij studie of opleiding. En met succes… een opleiding vergroot de kans op werk. Daarnaast worden belangrijke werknemersvaardigheden aangeleerd:

home-zoek

plannen en structuur aanbrengen

home-zoek

je eigen leerstijl ontdekken en leren leren

home-zoek

stress 
hantering

ontdek startwijzer

Ontdek hoe startwijzer jou kan helpen bij het vinden van een baan of het starten van en eigen onderneming.