kansen op de arbeidsmarkt vergroten met maatwerk

Startwijzer begeleidt iedereen – die kan en wil werken – naar een nieuwe of verbeterde werksituatie. Wij begeleiden jou samen met het UWV naar een eigen bedrijf, de start als ZZP’er of naar een baan.

onze benadering

"Alles begint met een eerste stap"

 

Voor klanten van UWV bieden wij de trajecten ‘Modulaire Diensten, ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’ om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

 Wij richten ons met een persoonlijke aanpak op de talenten en mogelijkheden van de klant, zodat deze klaar is om de arbeidsmarkt te betreden en weer mee kan doen in de maatschappij.

Wij bieden specifieke oplossingen voor uw Poolse, Engelse en Arabische klanten om ook hen effectief te begeleiden naar een baan of eigen bedrijf.

Startwijzer is tevens een door UWV erkende jobcoachorganisatie.

onze stappen

Je bedrijf start bij jezelf. Gezamenlijk kijken we naar je (financiële) situatie, achtergrond, competenties en werkbelastbaarheid. 

Je idee is het startpunt van de ontdekkingstocht. Je coach zal je aanzetten om door middel van marktonderzoek te testen of je vanuit dit idee een gezonde onderneming kan starten. Bij ons zijn alle ideeën welkom, niets is te gek.

Wat is je bedrijfsformule? Hoe presenteer jij je naar je klant? Je bespreekt hierbij bijvoorbeeld hoe je de juiste prijs/het juiste tarief vast kunt stellen, hoe je met klanten communiceert en hoe je je merk wilt opbouwen.

Hoe zit jouw markt in elkaar? Waar liggen je kansen? Waar onderscheidt jouw bedrijf zich t.o.v. anderen? Wat is je doelgroep? Des te nauwkeuriger je dit lukt te bepalen, des te succesvoller lukt het jou om je klant te bereiken. 

Heel geleidelijk vullen we je ondernemersplan met nieuwe inzichten. Daarin behandelen we alle genoemde onderwerpen en geven we extra aandacht aan  je bedrijfsmodel (hoe je denkt geld te verdienen) en je marketing aanpak.

Hoe je alles om je onderneming heen organiseert  is het fundament van je onderneming. We besteden aandacht aan je locatie (online of offline), de sfeer, inrichting, je administratie en verzekeringen. 

Hoe financier ik mijn bedrijf? Hoeveel winst kan ik naar verwachting gaan maken? Hoeveel geld heb ik nodig voor levensonderhoud?

Startwijzer adviseert en begeleidt je bij het opzetten van een financieel plan. Wij geven je inzicht welke omzet/verkoop je kunt verwachten (we gaan samen een prognose maken), wat je kosten zijn en wat je verwacht te kunnen gaan verdienen?
Daarnaast adviseren we je over belastingen en helpen we je bij kredietaanvragen.

Ook nadat je traject is afgelopen blijven we in contact. We bellen je om in te checken hoe het je vergaat. Eenmaal een klant, blijft de deur altijd voor je open.

home-zoek.png

Modulaire diensten UWV

Alles begint met een eerste stap. Als je al een langere tijd uit het arbeidsproces bent, kan een ondernemerscoach of loopbaancoach van Startwijzer je ondersteunen en begeleiden bij het zetten van kleine stappen zodat je langzaam weer kunt gaan wennen aan activiteiten ondernemen en nieuwe contacten aangaan. 

Wij bieden alle vier de verschillende type modulaire diensten; participatie interventie, bevorderen maatschappelijke deelname, praktijkassessment en begeleiding bij scholing.

home-zoek.png

Werkfit traject UWV

In een UWV Werkfit traject gaan we samen met jou aan de slag om je plek op de arbeidsmarkt beter te leren kennen en te verbeteren. Samen met de starterscoach kijk je naar wat je wel kan, waar je blij van wordt en waar je kansen en mogelijkheden liggen. Na het kennismakingsgesprek gaan wij zo snel mogelijk van start met begeleiden, coachen en leren. 

home-zoek.png

Naar werk traject UWV

In het UWV Naar Werk traject gaan we samen concreet op zoek naar een baan. Of begeleiden we je na de start als zelfstandige om te zorgen dat je bedrijf duurzaam succesvol wordt. Ons gaat het niet alleen om het durven dromen maar ook om het realiseren van die dromen. 

5 tot 18 maanden ondersteuning met behulp van een persoonlijke coach, e-learning,
workshops en een community van gelijkgestemden.

SW_ICON_1 v2

Jouw op maat gemaakte
reintegratieplan

SW_ICON_2 v2

Leer hoe je in je eigen kracht kan komen te staan d.m.v ondernemend gedrag

SW_ICON_2 v3

Gemiddeld twee-wekelijks tot
maandelijks een individueel
coachingsgesprek

SW_ICON_1 v2

E-learning met een verscheidenheid aan tools om je verder te verdiepen

SW_ICON_3

Groei m.b.v. feedback van medeondernemers via onze Facebook groep https://www.facebook.com/groups/295847121581984

starters met een verhaal

Onze klanten zijn gedreven, onconventioneel en onderscheidend. Ze hebben alles opgezet, van bedrijven die zielige planten omtoverden tot goed groeiende kanjers, tot schoonheidsspecialisten, yoga scholen en webwinkels. Ontdek hun verhaal, wat hen drijft en hoe ze er toe gekomen zijn!

Jennifer Heinze - foto social media

bodycasting is Jennifer op het lijf geschreven

“In 2016 kreeg ik het non-Hodgkinlymfoom, waar ik heel veel behandelingen voor heb gekregen, zowel chemo als bestraling. Ik werkte in de jeugdhulpverlening en wilde …

Klaas-Bert Mazereeuw - tekst social media (1)

Klaas-Bert werkt nu op eigen houtje

“Ik heb 18 jaar in het onderwijs gezeten, ik gaf techniekles. Ik ben daar weggegaan omdat ik gewoon op was. Dat resulteerde in thuis zitten, …

Iris

met kledingvermaak komt Iris in een flow

“Sinds drie jaar doe ik ‘Vermaak op vrijdag’ in kringloopcentrum 2Switch in Arnhem. In een re-integratieprogramma van mijn vorige werk boden ze mij hier een …

ontdek startwijzer

Ontdek hoe startwijzer jou kan helpen bij het vinden van een baan of het starten van en eigen onderneming.