van idee naar werkelijkheid

Samen met je ondernemerscoach onderzoek je de haalbaarheid van je plannen, versterk je je ondernemersvaardigheden en bereid je je voor op de start als zzp’er of het opzetten van je bedrijf.

onze benadering

"Alles begint met een eerste stap"

Startwijzer coacht jou, als startende ondernemer, door de verschillende fases van het ondernemerschap.
 
Uitgangspunt voor het persoonlijk stappenplan zijn jouw unieke talenten, eigenschappen, behoeften en wensen.
 
Geen traject is hetzelfde. Zo begeleiden we startende ondernemers naar een eigen bedrijf vanuit bijvoorbeeld een uitkering of loondienst. De een start met een uitgewerkt idee en heeft direct advies nodig voor een pand. De ander start met het bespreken van persoonlijke omstandigheden
 
Naast individuele coaching geven we op aanvraag ook ondernemerstrainingen.
 
Onze gekwalificeerde coaches, bedrijfsadviseurs en medewerkers vervullen een positief stimulerende rol bij het verder ontwikkelen van je ondernemerschap kwaliteiten, zoals zelfredzaamheid en actieve zelfsturing om tot duurzame economische onafhankelijkheid te komen.

onze stappen

Je bedrijf start bij jezelf. Gezamenlijk kijken we naar je (financiële) situatie, achtergrond, competenties en werkbelastbaarheid. 

Je idee is het startpunt van de ontdekkingstocht. Je coach zal je aanzetten om door middel van marktonderzoek te testen of je vanuit dit idee een gezonde onderneming kan starten. Bij ons zijn alle ideeën welkom, niets is te gek.

Wat is je bedrijfsformule? Hoe presenteer jij je naar je klant? Je bespreekt hierbij bijvoorbeeld hoe je de juiste prijs/het juiste tarief vast kunt stellen, hoe je met klanten communiceert en hoe je je merk wilt opbouwen.

Hoe zit jouw markt in elkaar? Waar liggen je kansen? Waar onderscheidt jouw bedrijf zich t.o.v. anderen? Wat is je doelgroep? Des te nauwkeuriger je dit lukt te bepalen, des te succesvoller lukt het jou om je klant te bereiken. 

Heel geleidelijk vullen we je ondernemersplan met nieuwe inzichten. Daarin behandelen we alle genoemde onderwerpen en geven we extra aandacht aan  je bedrijfsmodel (hoe je denkt geld te verdienen) en je marketing aanpak.

Hoe je alles om je onderneming heen organiseert  is het fundament van je onderneming. We besteden aandacht aan je locatie (online of offline), de sfeer, inrichting, je administratie en verzekeringen. 

Hoe financier ik mijn bedrijf? Hoeveel winst kan ik naar verwachting gaan maken? Hoeveel geld heb ik nodig voor levensonderhoud?

Startwijzer adviseert en begeleidt je bij het opzetten van een financieel plan. Wij geven je inzicht welke omzet/verkoop je kunt verwachten (we gaan samen een prognose maken), wat je kosten zijn en wat je verwacht te kunnen gaan verdienen?
Daarnaast adviseren we je over belastingen en helpen we je bij kredietaanvragen.

Ook nadat je traject is afgelopen blijven we in contact. We bellen je om in te checken hoe het je vergaat. Eenmaal een klant, blijft de deur altijd voor je open.

zij gingen je voor

5 tot 18 maanden ondersteuning met behulp van een persoonlijke coach, e-learning,
workshops en een community van gelijkgestemden.

SW_ICON_1 v2

Jouw op maat gemaakte
re-integratieplan

SW_ICON_2 v2

Leer hoe je in je eigen kracht kan komen te staan d.m.v ondernemend gedrag

SW_ICON_2 v3

Gemiddeld twee-wekelijks tot
maandelijks een individueel
coachingsgesprek

SW_ICON_1 v2

E-learning met een verscheidenheid aan tools om je verder te verdiepen

SW_ICON_3

Groei m.b.v. feedback van medeondernemers via onze Facebook groep 

onze ervaringen

van ver gekomen: statushouders met een idee

Van maart tot en met juli vond bij Startwijzer de ondernemerstraining voor statushouders plaats. In vier posts blikken we terug op deze succesvolle training, door de lens van deelnemers, coaches en de opdrachtgever.

e-learning ondernemerschap

Je eigen bedrijf starten, hoe doe je dat eigenlijk? Waar moet je beginnen? En is er een cursus of opleiding ondernemerschap? Dat is dé vraag die veel startende ondernemers zichzelf stellen. Een bedrijf starten begint bij ons met een ondernemersplan. Met het opstellen van je bedrijfsplan breng je in kaart wat je plannen zijn. 

Startwijzer geeft je d.m.v de e-learning  – in aanvulling op de coachingsgesprekken – in 5 modules concrete tips en tools om een goede start te maken met jouw bedrijf. Met deze modules ben je klaar voor de start van je bedrijf.

veelgestelde vragen

In een re-integratietraject ga je, samen met een coach, op zoek naar (nieuw) passend werk, op basis van jouw wensen, talenten en mogelijkheden. Dit kan een baan zijn maar ook als zzp-er.

Dit is een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een adviseur van Startwijzer. Tijdens dit gesprek vertel je over jouw situatie, wensen en behoefte. Onze adviseur legt uit wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe een begeleidingstraject er uit kan zien.

Als je, naar aanleiding van het kennismakings- of intakegesprek, kiest om je begeleidingstraject te volgen bij Startwijzer, stellen we een re-integratieplan op. Dit is een plan van aanpak, met duidelijke afspraken over de activiteiten, de duur en het te verwachten resultaat. Jij en je coach tekenen dit plan, dat vervolgens wordt ingediend bij UWV.

Dit is een begeleidingstraject van maximaal 18 maanden dat door UWV ingezet kan worden om je te ondersteunen bij je stappen richting de arbeidsmarkt. Tijdens het Werkfit traject ga je aan de slag met de vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Het is vooral een onderzoekend en voorbereidend traject waarin je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt helder in beeld worden gebracht. Het traject is altijd maatwerk en afgestemd op wat jij nodig hebt.

Dit is een begeleidingstraject van maximaal 9 maanden dat door UWV ingezet kan worden om je te ondersteunen bij het daadwerkelijk vinden van werk; dat kan in loondienst zijn maar ook als ondernemer. We begeleiden je bij het solliciteren en het benaderen van werkgevers of ondersteunen je bij de start van je bedrijf. Het traject is altijd maatwerk en afgestemd op wat jij nodig hebt.

Dat verschilt per traject. Meestal begeleiden we je ongeveer een jaar. Soms is het mogelijk nog een vervolgtraject te volgen zodat je langer begeleid kan worden. Tijdens de intake kunnen we je daar meer over vertellen.

Dat verschilt. Meestal zie je je coach 1x per maand en heb je tussendoor nog contact via de mail of de app. Soms zie je je coach vaker als dat nodig is of als jij daar behoefte aan hebt. Samen met je coach bespreek je hoe vaak je contact hebt en ook hoe: live, via videocall, mail, app etc. Het is belangrijk om goed contact te hebben met je coach; samen kunnen jullie het beste resultaat behalen! Als het niet klikt met je coach, kun je wisselen van coach. Bespreek het met je coach of neem contact op met Saskia, onze klantmanager.

Als je gaat werken en inkomsten krijgt, kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je uitkering. Je adviseur kan je daarover goed informeren. We hebben daar een speciale rekentool voor zodat voor jou inzichtelijk wordt welke financiële gevolgen werken voor je uitkering kan hebben.

We hebben een klachtenprocedure. Als er iets niet goed verloopt tijdens je traject, kun je dit met je coach bespreken of contact opnemen met Saskia, onze klantmanager. Samen met jou zoeken we dan naar een goede oplossing.

Ja, je kunt in principe altijd je bedrijf starten vanuit een uitkering. Let op: elke uitkering heeft zijn specifieke regels waar je rekening mee dient te houden. Startwijzer heeft hier veel ervaring mee en we informeren je graag wat voor jou de juiste stappen zijn. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Iedereen kan een bedrijf beginnen dus ook als je al een baan hebt. We noemen dit ook hybride of parttime ondernemerschap. Vaak zien we dit als tussenstap om daarna fulltime ondernemer te zijn, maar dat hoeft niet. Houd er rekening mee dat, wanneer je part time gaat ondernemen, je mogelijk niet volledig gebruik kunt maken van de fiscale ondernemersvrijstellingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze coaches hebben ervaring met verschillende platformen zoals Skype, Whereby, ZOOM of Teams en kunnen je online begeleiden. 

onze kernwaarden

home-zoek

sociaal

Ieder mens heeft unieke talenten en vaardigheden om een bijdrage te leveren aan de maatschappij (ook als er beperkingen zijn/ontstaan). Iedereen, die toe is aan een nieuwe stap in zijn loopbaan, is welkom bij ons.

home-zoek

ondernemend

Wij zijn continu op zoek naar kansen in de omgeving. Deze vertalen we naar mogelijkheden in de eigen werksituatie en naar mogelijkheden voor onze klant. Ondernemend gedrag is volgens ons de basis voor zelfontplooiing en waardecreatie voor jezelf en de omgeving.

home-zoek

innovatief

Innovatie zien wij als een proces van permanente vernieuwing waarin het ontdekken van nieuwe mogelijkheden centraal staat. We streven niet alleen naar permanente vernieuwing van kennis (een leven lang leren) maar ontwikkelen ook nieuwe diensten en leveren deze op moderne wijze.

ontdek startwijzer

Ontdek hoe startwijzer jou kan helpen bij het vinden van een baan of het starten van en eigen onderneming.