fbpx

jouw loopbaancoach in hoorn

Startwijzer begeleidt iedereen – die kan en wil werken – naar een nieuwe of verbeterde werksituatie. Wij begeleiden naar een eigen bedrijf, de start als ZZP’er of naar een baan. 
 
Samen met je loopbaancoach in Hoorn onderzoek je waar jouw kwaliteiten en vaardigheden liggen, waar je blij van wordt en wat bij jou past. Je ontwikkelt je werknemersvaardigheden en bereid je voor op je eerste stappen richting de arbeidsmarkt.

onze benadering

"Alles begint met een eerste stap"

Startwijzer coacht jou als werkzoekende door de verschillende fases van het loopbaantraject.

Uitgangspunt voor het persoonlijk stappenplan zijn jouw unieke talenten, eigenschappen, behoeften en wensen.

Geen traject is hetzelfde. De één heeft al werkervaring, de ander heeft nog geen idee of wil eerst uitzoeken welke opleiding nodig is. Daarnaast kan een traject zowel online als offline plaats vinden.

onze stappen

Je loopbaan begint bij jezelf. Samen met de loopbaancoach kijk je naar je (financiële) situatie, achtergrond, competenties en belastbaarheid.
In deze fase van de loopbaanbegeleiding draait het om de vragen: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Je brengt samen met je coach je (loopbaan) wensen, verwachtingen en belemmeringen in kaart. 
In deze fase kijken we naar passende, kansrijke beroepsgroepen, functies en organisaties. Door middel van tests en eventueel een werkervaringsplek of stage, krijg je inzicht, en ontdek je wat bij je past. Ook brengen we, indien gewenst, de opleidingsmogelijkheden voor je in kaart.

Netwerken is de manier om aan een nieuwe baan te komen. Met je on- en offline netwerk leg en onderhoud je contacten die je verder kunnen helpen in je werk en je privé leven. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. Met je coach leer je hoe je aan je netwerk bouwt, hoe je het onderhoudt en hoe je het uitbreidt. Natuurlijk mag je ook het netwerk van Startwijzer gebruiken!

In deze fase ga je aan de slag met je CV en je motivatiebrief, leer je online vacatures vinden en te solliciteren met social media. We begeleiden je bij het benaderen van werkgevers en bereiden je voor op het sollicitatiegesprek. Zo wordt je droombaan werkelijkheid!
Ook als je traject bij ons is afgelopen, blijven we met je in contact. We bellen je om te checken hoe het met je gaat. Eenmaal klant bij ons, staat de deur altijd voor je open!

"Alle grote dingen beginnen met een eerste stap."

onze ervaringen

tips, zo bespreek je je zwakke punten

Tijdens het sollicitatiegesprek kom je altijd een paar lastige vragen tegen; één van de meest voorkomende is: ‘Wat zijn je slechte eigenschappen?’ of ‘ Wat

ontdek startwijzer

Ontdek hoe startwijzer jou kan helpen bij het vinden van een baan of het starten van en eigen onderneming.