fbpx

van talent identificeren naar ontwikkelen

Samen met je loopbaancoach bekijk je vanuit verschillende invalshoeken je talenten, kansen en belemmeringen op basis waarvan je jezelf kunt ontwikkelen. Je werkt aan je vakbekwaamheid en competenties om een volgende stap in je carrière voor te bereiden en duurzaam inzetbaar te blijven.

onze benadering

"We creëren beweging"

Startwijzer coacht jou als werknemer door de verschillende fases van het talentontwikkeltraject voor duurzame inzetbaarheid. Uitgangspunt voor het persoonlijk stappenplan zijn jouw unieke talenten, eigenschappen, behoeften en wensen.

Geen traject is hetzelfde. We onderzoeken samen waar je talenten liggen en welke vaardigheden je nog verder zou willen ontwikkelen in relatie tot je levensfase, functie(wensen) en dromen. 

Onze gekwalificeerde loopbaancoaches vervullen een positief stimulerende rol bij het versterken van je krachten en kwaliteiten om tot beweging in je loopbaan te komen.

onze stappen

We bespreken je situatie, verwachtingen en motivatie om deel te nemen aan een talentontwikkelingstraject.

Wij starten met het afnemen van een talentenscan. De talentenscan bestaat uit meerdere onderdelen waarbij de uitkomst bij draagt aan het vergroten van zelfkennis en daarmee zelfvertrouwen.

Loopbaanankers vormen een drijfveer bij keuzes die je in de loop van je carrière maakt. We kijken op een systematische manier naar eigen activiteiten uit het verleden om ambities voor de toekomst te onderzoeken.

Door je levenslijn in kaart te brengen, komen je kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden naar boven. Daarnaast kijken we naar de logische niveaus van Bateson, een analyse- en verandermodel, dat inzicht geeft in de verschillende niveaus van communicatie, verandering en functioneren. Dit model geeft inzicht over jezelf en laat je met een frisse blik naar de wereld kijken. Je weet waar je goed in bent en waarom je dingen doet zoals je ze doet.

In deze fase toetsen wij de talentontwikkelingsmogelijkheden op rollen en functies. Samen met je coach concretiseer je welke talentontwikkeldoelen passend zijn op basis van de verworven inzichten en voer je deze uit.

In deze fase heeft de loopbaancoach een faciliterende, sturende en motiverende rol. De ondersteuning bestaat uit spiegelen, sparren en uitdagen om je verder te ontwikkelen en je talenten breder in te zetten. Het is hierbij belangrijk om te onderzoeken wat het met je doet om mogelijk iets vertrouwds los te laten. Welke obstakels zie je en hoe kun je hiermee om gaan?

Je hebt je verder ontwikkeld op de geïdentificeerde talenten. Hierdoor kun je de vertaalslag maken naar nieuwe realistische en kansrijke rollen/functies of een effectievere invulling geven aan je huidige rol bijvoorbeeld door middel van jobcrafting. 

nieuws en blogs

tips, zo bespreek je je zwakke punten

Tijdens het sollicitatiegesprek kom je altijd een paar lastige vragen tegen; één van de meest voorkomende is: ‘Wat zijn je slechte eigenschappen?’ of ‘ Wat

e-learning talentontwikkeling en loopbaanbegeleiding

Een verbeterde werksituatie begint bij ons met zelfonderzoek. Door middel van verkennende opdrachten breng je in kaart wat je wensen en behoeften zijn.

Startwijzer geeft je d.m.v de e-learning talentontwikkeling en loopbaanbegeleiding  – in aanvulling op de coachingsgesprekken – in verschillende modules concrete tips en tools om een goede start te maken richting talentontwikkeling en meer werkgeluk. Met vernieuwende inzichten kan je jezelf nog verder ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid waarborgen.

onze kernwaarden

home-zoek

sociaal

Ieder mens heeft unieke talenten en vaardigheden om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Iedereen die toe is aan een nieuwe stap in zijn of haar loopbaan is welkom bij ons.

home-zoek

ondernemend

Wij zijn continu op zoek naar kansen in de omgeving. Deze vertalen we naar mogelijkheden in de eigen werksituatie en naar mogelijkheden voor onze klant. Ondernemend gedrag is volgens ons de basis voor zelfontplooiing en waardecreatie voor jezelf en de omgeving.

home-zoek

innovatief

Innovatie zien wij als een proces van permanente vernieuwing waarin het ontdekken van nieuwe mogelijkheden centraal staat. We streven niet alleen naar permanente vernieuwing van kennis (een leven lang leren) maar ontwikkelen ook nieuwe diensten en leveren deze op moderne wijze.

veelgestelde vragen

Dit is een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een adviseur van Startwijzer. Tijdens dit gesprek vertel je over jouw situatie, wensen en behoeften. Onze adviseur legt uit wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe een begeleidingstraject er uit kan zien.

Dat verschilt. Meestal zie je je coach 1x per maand en heb je tussendoor nog contact via de mail of de app. Soms zie je je coach vaker als dat nodig is of als jij daar behoefte aan hebt. Samen met je coach bespreek je hoe vaak je contact hebt en ook hoe: live, via videocall, mail, app etc. Het is belangrijk om goed contact te hebben met je coach; samen kunnen jullie het beste resultaat behalen! Als het niet klikt met je coach, kun je wisselen van coach. Bespreek het met je coach of neem contact op met Saskia, onze klantmanager.

We hebben een klachtenprocedure. Als er iets niet goed verloopt tijdens je traject, kun je dit met je coach bespreken of contact opnemen met Saskia, onze klantmanager. Samen met jou zoeken we dan naar een goede oplossing.

ontdek startwijzer

Ontdek hoe startwijzer jou kan helpen bij het vinden van een baan of het starten van en eigen onderneming.