fbpx

onze impact

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Met ons werk dragen we bij aan 3 van de 17 SDG’s. Lees op deze pagina hoe we dit doen.

de impact van Startwijzer

Naast een persoonlijke impact op de mensen die wij begeleiden heeft ons werk een maatschappelijke impact. We gebruiken de SDG’s als leidraad voor onze organisatie en als middel om onze maatschappelijke impact mee in kaart te brengen.

Levenslang leren

Onze coaching, aangevuld met maandelijkse workshops en een uitgebreide online leeromgeving, is toegankelijk voor alle leeftijden en bevordert levenslang leren (SDG 4.4).

Door advies over opleidingen en begeleiding bij scholing te geven, dragen wij bij aan gelijke toegang tot onderwijs voor mensen voor wie een opleiding anders een stap te ver is (SDG 4.5).

Daarnaast bieden wij op maat gemaakte coachingstrajecten voor nieuwkomers, gericht op het volgen van een beroepsopleiding of het instromen op de Nederlandse arbeidsmarkt (SDG 4.3).

Eerlijk werk

Met onze loopbaan- en ondernemerscoaching begeleidt Startwijzer iedereen die kan en wil werken bij hun zoektocht naar passend werk (SDG 8.5).

Zo bevorderen we de creatie van waardige banen, ondernemerschap, creativiteit en innovatie en moedigen we de groei van kleine ondernemingen aan. We ondersteunen mensen om toegang te krijgen tot financiële diensten als kredietverleners (SDG 8.3).

In speciale trajecten voor nieuwkomers begeleiden we ook hen naar veilige en gezonde werkomgevingen die aansluiten bij hun wensen en behoeften (SDG 8.8).

Gelijkheid bevorderen

Startwijzer draagt bij aan het bevorderen van gelijkheid in Nederland door onze coaching aan te bieden aan mensen met een uitkering en een uitdaging ervaren door leeftijd, afkomst of fysieke, mentale of andere (tijdelijke) omstandigheden (SDG 10.3).

Mensen die gebruik maken van onze coaching zijn vaak afhankelijk van een uitkering en een terugkeer naar de arbeidsmarkt kan zorgen voor een toename in inkomen (SDG 10.1).

Een terugkeer naar de arbeidsmarkt zorgt voor sociale en economische inclusie voor groepen mensen die voorheen buitengesloten werden (10.2).

subdoelen uitgelegd

alles begint met een eerste stap