fbpx

jobcoaching

Als je op zoek bent naar werk en door fysieke of psychische beperkingen extra ondersteuning nodig hebt, kan jobcoaching je hierbij helpen.

De jobcoach biedt ondersteuning bij het vinden en behouden van een baan op een manier die bij jou past.

wat doet een jobcoach?

Een jobcoach heeft als belangrijkste taak om jou te ondersteunen op de werkplek. Dit kan bijvoorbeeld door je te begeleiden bij het aanleren van nieuwe handelingen en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor jouw werk. Ook kan de jobcoach je ondersteunen bij het akkoord gaan met de eisen die bij het werk horen en het omgaan met veranderingen in je werk of taken.

Naast deze begeleiding op de werkplek, heeft de jobcoach ook een sturende of coachende taak. De jobcoach kan bijvoorbeeld aanwezig zijn bij besprekingen of je helpen tijdens je inwerkperiode. Ook kan de jobcoach een persoonlijke handleiding voor je maken en eventuele problemen op de werkplek wegnemen.

voor wie is jobcoaching?

Jobcoaching is er voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden en behouden van werk. Als je een uitkering hebt en kunt werken in een gewone baan, kun je hulp van een jobcoach aanvragen bij het UWV of je gemeente.

hoe lang duurt jobcoaching?

Een traject kan enkele maanden tot 3 jaar duren, afhankelijk van jouw behoefte. Het is de bedoeling dat je na ondersteuning van de jobcoach uiteindelijk zelfstandig kunt werken. De jobcoach blijft bereikbaar als er problemen zijn of als er dingen niet duidelijk zijn. Als je je werk weer zelfstandig kunt uitvoeren, is de hulp van de jobcoach niet meer nodig.

wat is de rol van de jobcoach?

Een jobcoach coacht niet alleen jou in het werk, maar kan ook een adviserende rol hebben naar de werkgever. Zo kan de jobcoach de werkgever adviseren over wetten en regels en advies geven over het maken van de juiste afspraken en duidelijkheid over rollen en verantwoordelijkheden.

jobcoaching bij startwijzer

Bij Startwijzer werken meerdere jobcoaches die jou kunnen begeleiden bij het vinden en behouden van een baan. We maken graag kennis met je!