fbpx

Ben jij op zoek naar werk dat bij je past?

Ontvang je een WIA-, Wajong- of Ziektewetuitkering en wil je graag weer aan het werk? Onze coaches begeleiden je vol passie bij het vinden van een nieuwe baan of bij je start als zelfstandig ondernemer in Eindhoven en omstreken.

Bergeijk – Best – Bladel – Eersel – Eindhoven – Heeze-Leende – Nuenen – Oirschot – Reusel-De Mierden – Son en Breugel – Valkenswaard – Veldhoven -Waalre

een coach als...

sparringpartner inspiratiebron luisterend oor motivator ervaringsdeskundige klankbord financieel adviseur

onze trajecten

Gedurende een aantal maanden krijg je begeleiding bij het vinden van werk dat bij jou past of bij het opstarten van jouw bedrijf. De gesprekken met je coach kun je online voeren door te videobellen of op een locatie die jij prettig vindt. 

Hieronder staan de verschillende onderwerpen die aan bod kunnen komen in een begeleidingstraject. De hoeveelheid aandacht die je coach aan ieder onderdeel besteedt hangt af van jouw specifieke behoefte en wensen.

Een traject bij Startwijzer is kosteloos, het wordt volledig vergoed door het UWV.

Ondernemerstraject

Tijdens het kennismakingsgesprek kun jij laten weten wat jouw wensen en verwachtingen zijn bij je traject en zullen wij je vertellen hoe wij je hierbij kunnen begeleiden.

Als ondernemer word je geacht bepaalde kwaliteiten en vaardigheden te hebben. In deze fase onderzoek je welke eigenschappen je al bezit en welke je nog kunt ontwikkelen. Er is veel aandacht voor jou als persoon, ondernemersgedrag en het omgaan met eventuele tegenslagen uit het verleden.

Vanaf dit moment gaan we de focus verleggen naar buiten toe. Met een marktonderzoek breng je de markt en concurrentie voor jouw product of dienst in kaart. Daarnaast bepaal je jouw doelgroep en ontwikkeling je een marketing- en verkoopstrategie.

Grip op je financiën is een belangrijk onderdeel van ondernemerschap. Je wilt een goed overzicht van je kosten en opbrengsten. Je leert o.a. je financiën bij te houden met een winst- en verliesrekening, jouw verkoopprijs te bepalen en hoe je offertes kunt maken.

Wanneer je als zelfstandige werkt, ben je zelf verantwoordelijk voor o.a. je administratie en een effectieve werkwijze. In deze stap bekijk je met je coach hoe je dit het beste kunt inrichten. Je bedenkt bijvoorbeeld welke vergunningen je moet aanvragen, hoe je je verzekert en meer.

Loopbaantraject

Tijdens het kennismakingsgesprek kun jij laten weten wat jouw wensen en verwachtingen zijn bij je traject en zullen wij je vertellen hoe wij je hierbij kunnen begeleiden.

Je kunt pas op zoek gaan naar werk dat bij je past, als je snapt hoe je zelf in elkaar steekt. In dit onderdeel bedenk je wat je dromen zijn, onderzoek je wat mensen om je heen over jou zeggen, en ga je na hoe het verleden jou heeft gevormd tot wie je nu bent.

Om werk te vinden dat bij jou past, is het goed om te weten wat je sterktes zijn, wat je zwaktes zijn, waar je energie van krijgt en wat jou juist energie kost. Als je een goed idee hebt van wat kan je kan, zal het makkelijker zijn een baan te vinden die aansluit bij jouw kwaliteiten.

Het fijne aan een begeleidingstraject is dat je even de resetknop kunt indrukken. Zonder te bedenken wat anderen van je verwachten, ga je na waar jouw interesses liggen en wat jou aanspreekt in bepaald werk.

Vervolgens kun je gaan onderzoeken hoe dit aansluit bij de huidige arbeidsmarkt. Bekijk vacatures die jou enthousiast maken of werkgevers voor wie jij graag zou willen werken. Op basis daarvan oefenen we je pitch, update jij je CV en maken we motivatiebrieven.

Nu je een goed idee hebt van de arbeidsmarkt en de vacatures die je aanspreken, is het tijd om te solliciteren. Ook hier begeleidt je coach jou bij, door bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek voor te bereiden en deze ook met je te oefenen.

SW_ICON_1 v2

klanten geven ons gemiddeld een 8.5

SW_ICON_3 v2

> 3500 klanten succesvol begeleid

SW_ICON_2 v2

23 jaar ervaring in re-integratie

wat klanten over ons zeggen

Sieglien
SieglienMi na Mi
Lees verder
Bij Startwijzer leerde ik hoe ik professioneel te werk kon gaan.
Jason
JasonThe Indigo Kitchen
Lees verder
Startwijzer heeft mij geholpen met de praktische kant, zoals de boekhouding, planning en het maken van een bedrijfsplan.
Linda
Linda
Lees verder
Het voelt betrokken, ik voel me gehoord en gezien. Met mijn coach Rob kom ik iedere sessie een stap verder.
Sabrina
SabrinaCreative director
Lees verder
Door Rob's pragmatische instelling kan ik mij blijven focussen en leren mijn grenzen te bewaken.
Vorige
Volgende

onze coaches in Eindhoven e.o.

Martine

Hilverda

Ondernemerscoach in Noordoost-Brabant

Andrea

Teeuwisse

Ondernemerscoach in Zuidoost-Brabant

Job

van den Aker

Ondernemerscoach en loopbaancoach in Midden-Brabant

Carolien

van Egmond

Loopbaancoach in Noordoost-Brabant

Evert

Fila

Ondernemerscoach in Zuidoost-Brabant

Anoek

Penders

Coach modulaire diensten in Helmond-De Peel