fbpx

starters met een verhaal

Sieglien is een stichting gestart

“Iedereen is welkom bij “Mi na Mi”. Onze stichting kent geen kleur, religie, nationaliteit of geslacht. Tieners, volwassenen, kwetsbare of eenzame mensen kunnen dagelijks terecht op onze locatie in Amsterdam Zuidoost. Wij zetten mensen in hun kracht. Dat is mijn gave. Al vanaf dat ik een? klein meisje ben,  was ik als een adviseur voor mensen. Als iemand ergens mee zat dan kwam diegene naar mij toe. Ik merkte dat de adviezen die ik gaf hielpen en dat ik hun problemen ook echt kon oplossen.

Wat doet “Mi na Mi”?

“Mi na Mi” betekent ‘ik ben ik’. Ik wil iedereen meegeven dat je overal waar je naartoe gaat gewoon jezelf kan zijn en ik probeer mensen steeds bewust te maken van hun ik. “Mi na Mi” doet dat door verschillende activiteiten te organiseren zoals wandelgroepen en praatgroepen. Mensen bouwen een vriendschap op en helpen elkaar. Ik ben erbij als begeleider, maar zij organiseren het. Ook is er een winkeltje.

Onze stichting is er voor de mensen. Zojuist liep er een ouder vrouwtje bij ons voorbij. Ik zie dat ze het moeilijk heeft. Ik loop naar haar toe op mijn sloffen,  vraag of alles goed gaat, nodig haar uit naar binnen en geef haar een stoel en een kopje thee. Ze had een brede ‘smile’ op haar gezicht, was dankbaar en dat maakt mij heel erg blij.

Het ontstaan van “Mi na Mi”

‘Mi na Mi” is ontstaan vanuit een moeilijke periode in mijn leven. Een tijd lang heb ik psychische problemen gehad. Ik voelde altijd onrust in mij en ik wist niet waarom. Toen ik 40 was kwam ik erachter dat mijn vader niet mijn biologische vader is en toen viel het kwartje. Inmiddels heb ik het een plekje kunnen geven en is de onrust verdwenen. Toentertijd was het heel heftig. Ik wist niet wat ik met mijn emoties, pijn en verdriet aan moest. Ik besloot erover te praten en ben een praatgroep in mijn woonkamer gestart. Vanuit daar is het gegroeid naar deze mooie stichting op een prachtige locatie in Amsterdam Zuidoost.

Toen mijn praatgroep steeds groter werd, moest ik er wel iets mee gaan doen. Via het UWV ben ik bij Startwijzer terecht gekomen en ben ik met een ondernemerstraject gestart. De samenwerking met mijn coach Cor was meteen raak en geweldig en het voelde goed. Vandaar dat ik mijn verhaal ook wil delen. Normaliter doe ik dit soort dingen niet.

Het ondernemerstraject

Bij Startwijzer leerde ik hoe ik professioneel te werk kon gaan. Ik wist niet hoe je een plan moet schrijven, wat ik überhaupt aan het doen was. Ik deed een heleboel van de hak op de tak. Mijn coach heeft dat allemaal recht gezet van A tot Z. Het allerbelangrijkste was de energie die hij uitstraalde. Hij is een positief persoon die een ander wil helpen en dat vind ik mooi.

Mijn droom

Mijn droom is dat “Mi na Mi” een geloof is. Je “IK” is je basis. Geef aandacht aan je “IK” en begin bij de basis. Ik zou bij iedereen op het knopje willen drukken en het liefst zelfs wereldwijd. Zo groot is mijn droom voor “Mi na Mi”.

Advies voor ondernemers

Mijn advies voor andere ondernemers is om niet teveel na te denken, gewoon te doen en te luisteren naar je intuïtie. Ik ben zonder geld begonnen en ik heb het gewoon gedaan. Heel wat mensen en organisaties hadden commentaar en adviezen en ik luisterde alleen naar mijn intuïtie. Tijdens het doen zal je zien dat er heel veel ideeën gaan komen en ik raad aan alles gewoon uit te voeren.

Trots

Het meest trots ben ik op het feit dat ik het gewoon doe. Als ik naar mezelf kijk dan denk ik, dit is niet normaal. Ik heb het gewoon gedaan. Het maakt me niet uit dat ik er nog niet echt geld mee verdien. Ik geloof in wie goed doet goed ontmoet. Al het goede dat ik doe krijg ik honderdduizend keer terug.”

minami.amsterdam