fbpx

loopbaancoaching

Samen met je loopbaancoach onderzoek je waar jouw kwaliteiten en vaardigheden liggen, waar je blij van wordt en wat bij jou past. Tijdens de loopbaancoaching ontwikkel je werknemersvaardigheden en bereid je je voor op de eerste stappen richting de arbeidsmarkt of ontwikkelmogelijkheden binnen je huidige baan of daarbuiten op de arbeidsmarkt.

onze benadering

Startwijzer coacht jou als werkzoekende of werknemer door de verschillende fases van het loopbaantraject. Uitgangspunt voor het persoonlijk stappenplan zijn jouw unieke talenten, eigenschappen, behoeften en wensen.

Geen traject is hetzelfde. De één heeft al werk(ervaring), de ander heeft nog geen idee of wil eerst uitzoeken welke opleiding nodig is. Daarnaast kan een traject zowel online als offline plaats vinden.

Onze gekwalificeerde loopbaancoaches en medewerkers vervullen een positief stimulerende rol bij het versterken van je kracht, zelfredzaamheid en kwaliteiten om tot duurzame economische onafhankelijkheid te komen.

“Alles begint met een eerste stap”

onze stappen

Je loopbaan begint bij jezelf. Samen met de loopbaancoach kijk je naar je (financiële) situatie, achtergrond, competenties en belastbaarheid.
In deze fase van de loopbaanbegeleiding draait het om de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Je brengt samen met je coach je (loopbaan)wensen, verwachtingen en belemmeringen in kaart. 
In deze fase kijken we naar passende, kansrijke beroepsgroepen, functies en organisaties. Door middel van tests en eventueel een werkervaringsplek of stage krijg je inzicht en ontdek je wat bij je past. Ook brengen we, indien gewenst, de opleidingsmogelijkheden voor je in kaart.

Netwerken is dé manier om aan een nieuwe baan te komen. Met je on- en offline netwerk leg en onderhoud je contacten die je verder kunnen helpen in je werk en je privéleven. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. Met je coach leer je hoe je aan je netwerk bouwt, hoe je het onderhoudt en hoe je het uitbreidt. Natuurlijk kun je ook het netwerk van Startwijzer gebruiken.

In deze fase ga je aan de slag met je CV en je motivatiebrief, leer je online vacatures vinden en te solliciteren met social media. We begeleiden je bij het benaderen van werkgevers en bereiden je voor op het sollicitatiegesprek. Zo wordt je droombaan werkelijkheid!
Ook als je traject bij ons is afgelopen, blijven we met je in contact. We vinden het leuk om regelmatig te horen hoe het met je gaat. Eenmaal klant bij ons, staat de deur altijd voor je open!

zij vonden werk

Yvette wil met mensen werken

Ik kan wel zeggen dat ik vanaf mijn 13e ziek ben. Het begon met een eetstoornis, Anorexia Nervosa. Daar heb ik meerdere behandelingen en opnames

e-learning loopbaanbegeleiding

Een nieuwe stap in je loopbaan, hoe doe je dat eigenlijk? Waar moet je beginnen? Deze vragen stellen veel werkzoekenden en werknemers zichzelf. Een verbeterde werksituatie begint bij ons met zelfonderzoek. Door middel van verkennende opdrachten breng je in kaart wat je wensen en behoeften zijn.

Startwijzer geeft je met de e-learning loopbaanbegeleiding  – in aanvulling op de coachingsgesprekken – in de 5 modules concrete tips en tools om een goede start te maken richting een verbeterde werksituatie.

onze kernwaarden

home-zoek

sociaal

Ieder mens heeft unieke talenten en vaardigheden om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Iedereen die toe is aan een nieuwe stap in zijn of haar loopbaan is welkom bij ons.

home-zoek

ondernemend

Wij zijn continu op zoek naar kansen in de omgeving. Deze vertalen we naar mogelijkheden in de eigen werksituatie en naar mogelijkheden voor onze klant. Ondernemend gedrag is volgens ons de basis voor zelfontplooiing en waardecreatie voor jezelf en de omgeving.

home-zoek

innovatief

Innovatie zien wij als een proces van permanente vernieuwing waarin het ontdekken van nieuwe mogelijkheden centraal staat. We streven niet alleen naar permanente vernieuwing van kennis (een leven lang leren) maar ontwikkelen ook nieuwe diensten en leveren deze op moderne wijze.

veelgestelde vragen

In een re-integratietraject ga je, samen met een coach, op zoek naar passend (nieuw) werk, op basis van jouw wensen, talenten en mogelijkheden. Dit kan een baan in loondienst zijn maar ook als zzp’er.

Dit is een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een adviseur van Startwijzer. Tijdens dit gesprek vertel je over jouw situatie, wensen en behoefte. Onze adviseur legt uit wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe een begeleidingstraject er uit kan zien.

Als je naar aanleiding van het kennismakings- of intakegesprek kiest om je begeleidingstraject te volgen bij Startwijzer, stellen we een re-integratieplan op. Dit is een plan van aanpak, met duidelijke afspraken over de activiteiten, de duur en het te verwachten resultaat. Jij en je coach tekenen dit plan, dat vervolgens wordt ingediend bij UWV.

Dit is een begeleidingstraject van maximaal 18 maanden dat door UWV ingezet kan worden om je te ondersteunen bij je stappen richting de arbeidsmarkt. Tijdens het ‘Werkfit Maken’ traject ga je aan de slag met de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Het is vooral een onderzoekend en voorbereidend traject waarin je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt helder in beeld worden gebracht. Het traject is altijd maatwerk en afgestemd op wat jij nodig hebt.

Dit is een begeleidingstraject van maximaal 9 maanden dat door UWV ingezet kan worden om je te ondersteunen bij het daadwerkelijk vinden van werk; dat kan in loondienst zijn maar ook als ondernemer. We begeleiden je bij het solliciteren en het benaderen van werkgevers of ondersteunen je bij de start van je bedrijf. Het traject is altijd maatwerk en afgestemd op wat jij nodig hebt.

Dat verschilt per traject. Meestal begeleiden we je ongeveer een jaar. Soms is het mogelijk nog een vervolgtraject te volgen zodat je langer begeleid kan worden. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we je daar meer over vertellen.

Dat verschilt. Meestal zie je je coach één keer per maand en heb je tussendoor nog contact via de mail of WhatsApp. Soms zie je je coach vaker als jij daar behoefte aan hebt. Samen met je coach bespreek je hoe vaak je contact hebt en ook hoe: op kantoor, in het park, via videobellen, mail, WhatsApp etc. Het is belangrijk om goed contact te hebben met je coach; samen kunnen jullie het beste resultaat behalen! Als het niet klikt met je coach, kun je wisselen van coach. Bespreek het met je coach of neem contact op met Saskia, onze klantmanager.

Als je gaat werken en inkomsten krijgt, kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je uitkering. Je adviseur kan je daarover goed informeren. We hebben daar een speciale rekentool voor zodat voor jou inzichtelijk wordt welke financiële gevolgen werken voor je uitkering kan hebben.

We hebben een klachtenprocedure. Als er iets niet goed verloopt tijdens je traject, kun je dit met je coach bespreken of contact opnemen met Saskia, onze klantmanager. Samen met jou zoeken we dan naar een goede oplossing.

Ja, je kunt in principe altijd je bedrijf starten vanuit een uitkering. Let op: elke uitkering heeft zijn specifieke regels waar je rekening mee dient te houden. Startwijzer heeft hier veel ervaring mee en we informeren je graag wat voor jou de juiste stappen zijn. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Iedereen kan een bedrijf beginnen, dus ook als je al een baan hebt. We noemen dit ook hybride of parttime ondernemerschap. Vaak zien we dit als tussenstap om daarna fulltime ondernemer te zijn, maar dat hoeft niet. Houd er rekening mee dat, wanneer je parttime gaat ondernemen, je mogelijk niet volledig gebruik kunt maken van de fiscale ondernemersvrijstellingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze coaches hebben ervaring met verschillende platformen als Skype, ZOOM en Teams en kunnen je online begeleiden.

ontdek startwijzer

Ontdek hoe Startwijzer jou kan helpen bij het vinden van een baan of het starten van een eigen onderneming.