fbpx

modulaire diensten

Ontvang je een uitkering van UWV en ben je nog niet klaar om terug te keren naar de arbeidsmarkt? Is het voor jou belangrijk eerst een breder sociaal netwerk te krijgen of je fysieke en mentale weerbaarheid te vergroten? Of heb je begeleiding nodig bij het volgen van een opleiding? Dan is een modulaire dienst iets voor jou.

soorten modulaire diensten

Bij Startwijzer kun je terecht voor drie verschillende modulaire diensten: ‘participatie interventie’, ‘bevorderen maatschappelijke deelname’ en ‘begeleiding bij scholing’.

Participatie interventie
Het doel van dit traject is sociaal actiever te worden en meer contacten buitenshuis te creëren.

Bevorderen maatschappelijke deelname
In dit traject staat het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit centraal door het stellen van grenzen en het versterken van je motivatie, je zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Begeleiding bij scholing
Tijdens dit traject krijg je ondersteuning bij het volgen van een opleiding. Klik hier voor meer informatie.

participatieladder

Je kunt de stappen naar betaald werk zien als een ladder. Met elk traject kom je een trede hoger.

De eerste trede. Je hebt geen contact buitenshuis behalve functionele contacten zoals een bezoek aan de huisarts of het doen van boodschappen. Om naar de tweede trede te gaan is een traject ‘participatie interventie’ geschikt.

De tweede trede. Je hebt wekelijks contact met anderen buitenshuis zoals het deelnemen aan een koffieochtend of het volgen van een cursus. Om naar de derde trede te gaan is een traject ‘bevorderen maatschappelijke deelname’ geschikt.

De derde trede. Je neemt deel aan activiteiten en voert taken uit met een lage werkdruk en met weinig eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Om naar de vierde trede te gaan is een traject ‘Werkfit maken’ geschikt.

De vierde trede. Je voert zelfstandig taken uit en draagt verantwoordelijkheden waarvan de opbrengst economische waarde heeft, of je volgt een beroepsopleiding. Om naar de vijfde trede te gaan is een traject ‘Naar werk’ geschikt. Ook kun je een traject ‘begeleiding bij scholing’ volgen.

De vijfde trede. Je hebt betaald werk met aanvullend een uitkering of in combinatie met het volgen van een beroepsopleiding. Je kunt een traject ‘begeleiding bij scholing’ volgen.

De zesde trede. Je hebt betaald werk zonder aanvullend een uitkering.

aan de slag
met UWV diensten

home-zoek

Werkfit traject UWV

In een UWV Werkfit traject gaan we samen met jou aan de slag om je plek op de arbeidsmarkt beter te leren kennen en te verbeteren. Samen met de starterscoach kijk je naar wat je wel kan, waar je blij van wordt en waar je kansen en mogelijkheden liggen. Na het kennismakingsgesprek gaan wij zo snel mogelijk van start met begeleiden, coachen en leren.

home-zoek

Naar Werk
traject UWV

In het UWV Naar Werk traject gaan we samen concreet op zoek naar een baan. Of begeleiden we je na de start als zelfstandige om te zorgen dat je bedrijf duurzaam succesvol wordt. Ons gaat het niet alleen om het durven dromen maar ook om het realiseren van die dromen. 

home-zoek

modulaire diensten UWV

Alles begint met een eerste stap. Als je al een langere tijd uit het arbeidsproces bent, kan een ondernemerscoach of loopbaan-coach van Startwijzer je ondersteunen en begeleiden bij het zetten van kleine stappen zodat je langzaam weer kunt gaan wennen aan activiteiten ondernemen en nieuwe contacten aangaan. 

Wij bieden drie verschillende type modulaire diensten; participatie interventie en bevorderen maatschappelijke deelname. Ook begeleiding bij scholing bieden wij aan.

tips van onze coaches

ontdek startwijzer

Ontdek hoe Startwijzer jou kan helpen bij het vinden van een baan of het starten van een eigen onderneming.