fbpx

Hannie van Lent

Directeur van Startwijzer
"Ik vind ondernemen het mooiste wat er is; het is een sprong in het diepe maar ondernemen betekent ook vrijheid"

Directeur van Startwijzer

Hannie van Lent is samen met Merle Freeke directeur van Startwijzer en ondernemerscoach. Voor haar is ondernemen vooral durven, doen en reflecteren. Het is vrijheid en verantwoordelijkheid tegelijkertijd. Met Startwijzer gaat Hannie voor inclusiviteit en wil zij van betekenis zijn voor mens en maatschappij.

Hartelijke Huiskamer

In 2020 werd Hannie als directeur van Startwijzer uitgenodigd om samen met Rob van Loon te komen praten bij de Hartelijke Huiskamer. Kijk hieronder het gesprek terug.

Economische zelfstandigheid van vrouwen

In 2022 sprak Hannie over de economische zelfstandigheid van vrouwen, ter gelegenheid van 45 jaar vrouwenemancipatie in Hoorn.

“Toen mijn moeder – die nu 93 is – haar baas bij het Ministerie van Financiën vertelde dat ze ging trouwen, werd haar direct gezegd: pas maar op dat je niet zwanger raakt, want dan ben je je baan kwijt. We hebben het dan over 1954. Nu, bijna 70 jaar later, is er ontzettend veel veranderd.

In deze lezing zal ik ingaan op die economische zelfstandigheid en emancipatie en daarbij putten uit mijn eigen ervaringen bij Startwijzer.

Emancipatie is een breed begrip. Het betreft niet alleen vrouwen. Emancipatie is ‘het vinden van een volwaardige plaats in de samenleving vanuit een achtergestelde positie.’ Emancipatie gaat om gelijke rechten en kansen. Voor veel groepen in onze Nederlandse samenleving gelden niet dezelfde kansen.” Lees hier meer.