fbpx

starters met een verhaal

‘Volg je hart, want dat klopt. Blijf in jezelf geloven en accepteer de handvatten die anderen jou aanrijken’.

Sonja startte succesvolle onderneming op latere leeftijd

Sonja Dibbets uit Krommenie is het bewijs dat je ook op latere leeftijd nog een succesvolle onderneming kunt starten. Op 56-jarige leeftijd begon zij haar eigen administratiekantoor. Na twaalf jaar voor de belastingdienst te hebben gewerkt en daarna op een boekhoudkantoor, weet zij haar weg in de boekhouding en ons belastingstelsel. Het ontlasten van ondernemers op administratief gebied is haar voornaamste doel. Sonja brengt dan ook graag orde in de chaos, wat maakt dat haar klanten zorgeloos verder kunnen ondernemen.

Haar ondernemerscoach Marijne is voor Sonja de wind in haar rug. Zonder haar steun en advies weet ze niet of ze het had volgehouden. Haar werk geeft haar energie maar vanwege ziekte was het soms moeilijk om door te gaan. Toch heeft ze niet opgegeven. De arbeidsdeskundigen van het UWV Zaandam hebben haar ook veel gesteund, iets wat ze enorm waardeert. In de periode dat Sonja ziek werd belden zij haar ook persoonlijk, om te vragen hoe het met haar ging. Sonja heeft dit als zeer empathisch en hulpvaardig ervaren.

Sonja’s uiteindelijke doel is de WIA niet meer nodig hebben en een modaal inkomen te genereren met haar onderneming. Ze is blij dat ze niet heeft opgegeven en zelfs heeft kunnen groeien. Als tip voor andere ondernemers zegt zij: ‘Volg je hart, want dat klopt. Blijf in jezelf geloven en accepteer de handvatten die anderen jou aanrijken’.