fbpx

Marijne van der Koogh

Loopbaan- en ondernemerscoach in Holland Rijnland
Een ondernemer is zelf verantwoordelijk voor het op- of uitbouwen van zijn/haar bedrijf. Maar hij/zij hoeft niet alles alléén te doen! “Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan?”

Als ondernemers– en loopbaancoach begeleidt Marijne van der Koogh klanten uit de regio Leiden – Haarlem – Hoofddorp naar duurzame inzetbaarheid: kunnen en willen werken vanuit eigen regie.

Marijne helpt klanten met het onderzoeken van wat ze willen, de ideeën die ze hebben, de kansen en mogelijkheden die zich voordoen. Vervolgens coacht ze klanten bij het zetten van concrete stappen richting werk of het op- of uitbouwen van een eigen bedrijf.

Marijne staat bekend om haar rust, structuur en overzicht. Ze is begripvol, en tegelijk ook direct en duidelijk.

Als ‘simplifier’ maakt ze moeilijke of spannende zaken eenvoudig door ze te verduidelijken, te structureren en af te bakenen.

Haar aanpak is praktisch, helder, concreet en gericht op het verbeteren van focus én energie. Focus en energie zijn volgens haar niet los van elkaar te zien. Bij focus kan het gaan over: inhoud, planning, structuur, timemanagement en doelgerichtheid. Bij energie passen woorden als persoonlijk, belastbaarheid, balans, stress, vertrouwen en successen vieren.

Haar favoriete quote is ‘Do more of what makes you happy’. Privé, maar ook in werk. Daarom heeft ze jaren geleden, na bijna 25 jaar loondienst, het roer omgegooid.

Om zichzelf verder te ontwikkelen begon ze aan een coach opleiding. Inmiddels heeft ze meerdere opleidingen afgerond en is als EIA Practitioner Coach geaccrediteerd. EIA staat voor EMCC Global Individual Accreditation: hét individuele kwaliteitskeurmerk voor beroepscoaches dat wereldwijd geldt. Het wordt uitgegeven door EMCC Global, waarbij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO) is aangesloten. Voor een EIA-certificering moet je als coach voldoen aan ervaringsjaren en kwaliteitseisen, je blijven ontwikkelen in het vak, reflecteren op jezelf en je handelen en permanente educatie volgen.

Marijne’s vakinhoudelijke expertise strekt zich verder uit over o.a. persoonlijke effectiviteit, leiderschap, strategie- en conceptbepaling, inkoop, projectmanagement, netwerken, solliciteren en ondernemen.

Marijne is de perfecte coach voor wie op zoek is naar overzicht, structuur, rust, (zelf)vertrouwen en praktische tips en handvaten.

Ga jij samen met haar op weg naar je stip aan de horizon?