fbpx

starters met een verhaal

Rianne maakt kunstwerken van bloemen

Rianne uit Budel-Schoot is een bloemiste die bijzondere boeketten maakt. Zowel van zijdebloemen als droogbloemen, te koop met tweedehands of nieuwe vaas. Daarnaast maakt ze ook thee pakketten én geeft ze creatieve workshops. “Niet zomaar workshops, want er zitten er ook wel eens bij waar een verhaal achter zit, of er wordt een vreemd materiaal in verwerkt,” vertelt Rianne.

Ze vervolgt: “Ik verwerk graag duurzame en magische elementen in mijn bloemstukken en workshops. Zo heb ik ooit kledinghaken gebruikt tijdens een kerstworkshop waar ik een ster van liet vormen. Je had de vragende gezichten van de mensen eens moeten zien. Echt prachtig.”

Met de paplepel ingegoten

De vader van Rianne is tuinder, dus werken met bloemen is haar met de paplepel ingegoten. “Het zit me in het bloed om met planten en bloemen te werken. Vroeger toen ik klein was, hielp ik ons pap al mee in de tuin. Nu tuinieren we nog steeds samen, pap helpt met bloemen kweken, die ik weer verwerk in mijn droogboeketten en bloemenproducten.”

Rond haar twintigste is Rianne afgestuurd als bloemstyliste, een vierjarige opleiding, kader functionaris, zodat ze een eigen bedrijf kon beginnen. “Tijdens deze opleiding volgde ik een aparte tak, complex bloemwerk, waar ik een kunstenaar moest kiezen als inspiratiebron. Ik koos voor Carel Visser, die in zijn kunst de prachtigste creaties kon maken met afval, zoals oud ijzer, oude schroeven, spijkers of staal, welke verder een inspiratiebron is gebleven. Zo duurzaam. Mijn creatie destijds heb ik ook gemaakt van natuurlijke materialen in combinatie met schroeven, blik en spijkers. Het was zo gaaf om te doen! Vandaar dat ik nog steeds af en toe vreemde elementen aan mijn bloemstukken en workshops toevoeg”, vertelt Rianne.

Workshops

 Ze is begonnen met het geven van workshops bij mensen aan huis, daarna in Uden waar ze toen woonde en nu gaat ze verder in Budel-Schoot. “Tijdens mijn workshops wil ik de mensen zoveel mogelijk aandacht geven en mijn specialiteit overbrengen. Ik probeer soms een verhaal te vertellen door te combineren met verschillende bloemen, kleuren en materialen. En wat vooral belangrijk is, is dat mensen met een tevreden, positief gevoel naar huis gaan. Verse en droogbloemen, ze zijn zo veelzijdig, magisch en staan voor positiviteit. Wat bloemen met mensen doen, maar vooral leren en ontdekken wat je zoal met bloemen kunt doen. Je kunt zoveel meer uit de natuur halen. Vandaar ook de naam Magical Flower.”

Rianne is gecoacht door Annemiek en eerder geinterviewd door Sandy van der Sanden van Cranendonck24.nl. Dit artikel is reeds op hun website verschenen.

Wil je een kijkje nemen op Rianne’s website? Ga naar Magical Flower.nl