fbpx

Annemiek van Grinsven

Loopbaan- en ondernemerscoach in Zuidoost-Brabant
Ondernemen is een prachtig vak om je passie en talenten ten volste in te zetten, niets mooier dan jou te zien stralen!

Annemiek van Grinsven is ondernemerscoach in Eindhoven en omstreken. Ze belicht graag je talenten en competenties om daarna te kijken hoe deze kunnen worden ingezet. Met groot invoelend vermogen, sterke intuïtie en analytisch inzicht coacht ze jou vanuit passie en proactiviteit.

Het begin

Annemiek, ook wel ‘Ons Miek’ genoemd, heeft zich altijd betrokken gevoeld bij de mens. Ze begon in het onderwijs en is later in het bedrijfsleven gaan werken. Haar betrokkenheid bij anderen stond centraal en ze besloot zich hier verder in te verdiepen. Zo volgde ze een opleiding als lichaamsgerichte therapeut. In 2007 is ze gestart als zelfstandig ondernemer. “Ik voelde heel sterk dat ik een eigen bedrijf wilde. Ik heb alles opgezegd en ben gestart.” Annemiek was net begonnen toen de crisis kwam en haar opdrachten wegvielen. Ze besloot weer terug te keren naar het bedrijfsleven. Haar passie voor coaching ontdekte ze per toeval tijdens een project waarin ze mensen mocht begeleiden naar een nieuwe baan. Dat vond ze zo leuk om te doen dat ze dit in haar eigen tijd voortzette. “Ik vond het een feestje om te zien wat mensen bijdroegen aan de maatschappij en om betrokken te zijn bij duurzaamheid en innovatieve ontwikkelingen. In het coachen van mensen kwam alles voor mij samen.” Op dat moment had Annemiek nog een WIA uitkering en om die reden kwam ze in aanmerking voor een ondernemerstraject bij Startwijzer. Ze had dan al wel een start met haar bedrijf gemaakt, maar met hulp van Startwijzer zette ze nieuwe stappen. Annemiek was zo enthousiast en blij met wat ze deed dat ze Startwijzer directeur Hannie uitnodigde om dit met haar te delen. Na dit gesprek werd ze uitgenodigd om ook als coach ook klanten van Startwijzer te begeleiden. En zo is Annemiek begonnen.

Ondernemersknop

Bij Annemiek is niks raar. Klanten kunnen alles met haar bespreken. “Het belangrijkste voor mij is het levensgeluk van de klanten. Als zij daarmee aan de slag gaan dan komt de rest ook wel.” Wanneer ze beschrijft hoe ze klanten coacht, noemt ze ‘de ondernemersknop’. “Wanneer je die om hebt weten te zetten, kun je denken en doen als een ondernemer.” Ze helpt klanten deze omslag te maken door bewustwording te creëren, hen uit hun oude denkpatronen te halen en in hun eigen verantwoordelijkheid te laten stappen. “Het is belangrijk dat klanten voelen dat ze eigen baas zijn. Als ze dat gaan voelen dan ontdekken ze hun potentie. Het is als een zaadje dat begint te groeien.”

In beweging

Op het moment dat een klant bij Annemiek komt en zegt: “Ik zie het niet meer zitten.”, dan is dat voor Annemiek een teken om op een andere aanpak over te gaan. “Ik maak meteen een verandering waardoor ze uit hun denken gaan.” Dit doet ze bijvoorbeeld door te gaan wandelen. Zo kunnen negatieve gedachtes worden omgezet. Ook benoemt Annemiek de twijfels van klanten om erachter te komen welke emotie eraan ten grondslag ligt. Deze emotie kan een blokkade vormen om een volgende stap te zetten en zorgt er dan voor dat een klant tot stilstand komt. In zo’n geval moet er een andere weg ingeslagen worden. Om klanten weer in beweging te brengen heeft Annemiek veel creatieve oplossingen. “Ik stimuleer ze bijvoorbeeld om een inspirerende omgeving op te zoeken. Dit kan de natuur zijn, een beurs of een bedrijf dat ze bewonderen.” Volgens Annemiek zit de kracht hiervan in de actie. In actie komen klanten weer tot hun gevoel en vanuit daar kunnen ze verder.

Passie

“Ik vind niets zo mooi, interessant en ontroerend als de mens. Ze blijven me altijd raken.” Annemiek kan zich dan ook niet voorstellen dat ze iets anders zou doen dan coachen. “Ik zou niet anders willen en kunnen.” Van jongs af aan zat ze al in organisaties die gericht waren op verbetering. Op wat voor manier dan ook. Ze wil graag bijdragen aan een beter welzijn voor de mens en ze houdt ervan wanneer er niet om de hete brij heen gedraaid wordt. Ze waardeert dan ook de open en eerlijke communicatie binnen Startwijzer.

Vrije tijd

Haar vrije tijd vult Annemiek zoals ze zelf zegt met ‘zijn’. Ze is het liefst zoveel mogelijk in de natuur, in het bijzonder in de bergen. Ze ervaart een helende energie in de natuur en volgt diverse cursussen om zich meer in die energie te verdiepen. Ook houdt Annemiek ervan om te struinen. Een weg bewandelen zonder een vooraf uitgetekende route, zich onderweg te verwonderen, in het vertrouwen altijd weer op de juiste plek uit te komen. Die avontuurlijke energie ervaart ze ook met haar klanten. Samen op reis om op de juiste plek uit te komen.