fbpx

starters met een verhaal

Marjolijn: Een digitale duizendpoot

Marjolijn beschikt over vele digitale vaardigheden die ze kan inzetten om andere ondernemers te ondersteunen. Als Virtual Assistant, oftewel VA, neemt ze de volledige verantwoordelijkheid voor alles met betrekking tot de online aanwezigheid van ondernemers. Het beroep van Virtual Assistant is relatief nieuw, maar voor Marjolijn is het een natuurlijke stap gezien haar achtergrond.

Na onder andere werkzaam te zijn geweest als marketeer voor een luchtvaartmaatschappij, heeft Marjolijn maar liefst dertien jaar lang een sieradenwinkel beheerd waar ze bekende merken verkocht. Haar assortiment was niet alleen te koopin de fysieke winkel in Alkmaar, maar ook in de door haarzelf gebouwde webshop. Desondanks besloot ze, na de sluiting van haar eigen bedrijf, terug te keren naar verschillende banen in loondienst. Dit pakte helaas anders uit als verwacht, resulterende tot stress en leidde zelfs tot fysieke klachten. Marjolijn weet nu zeker dat ze liever ondernemer is.

Met Marijne van der Koogh als coach en sparringpartner heeft Marjolijn haar bedrijf ‘VA Experience’ verder ontwikkeld. Samen met Marijne heeft ze gewerkt aan haar aanbod, boekhouding en vond ze het fijn om met Marijne te sparren over wat er als ondernemer op haar pad kwam.

Op dit moment nadert Marjolijn het einde van haar traject, wat ze betreurt: “Ik ben erg tevreden met Startwijzer en met Marijne. Marijne heeft mij heel goed begeleid.”

Marjolijn | VA experience | gecoacht door Marijne van der Koogh