fbpx

starters met een verhaal

Margreet houdt de Zaanstreek op gewicht

Margreet heeft altijd op kantoor gewerkt in administratieve en commerciële functies. Toch wilde ze liever iets anders. Haar tijd zelf indelen, meer in beweging zijn… Het was tijd voor verandering. Margreet ging cadeaudozen voor pasgeboren baby’s rondbrengen. Haar tijd zelf indelen beviel haar prima, maar het werk was al snel eentonig. Van het één kwam het ander en zo is Margreet de opleiding gewichtsconsulente gaan volgen. Eerst de basis, daarna de verdiepingsmodule kind en voeding.

Wanneer je eindelijk gevonden hebt wat je leuk vindt, is het een enorme domper wanneer dit door omstandigheden gestopt moet worden. Margreet kreeg borstkanker en haar leven stond op z’n kop. Na een lange herstelperiode die volgde, kwam zij steeds een stapje verder en vond ze het tijd haar leven weer op te pakken. Ze zocht contact met het UWV maar vond geen steun, waardoor ze op eigen houtje weer aan het werk ging. Ze verkocht sieraden om dat geld vervolgens te investeren in haar opleiding, wat lukte. Ze ging terug naar school en behaalde haar diploma gewichtsconsulente.

Eind goed, al goed denk je dan. Margreet behaalde haar doel, eind 2019 startte zij haar onderneming vol goede moed. Toen kwam corona. Ze kwam weer in contact met UWV en kreeg een andere werkcoach. Dit deed Margreet goed. Ze heeft nog twee opleidingen gedaan met goedkeuring van het UWV en mailde regelmatig met haar werkcoach over de voortgang van haar onderneming. Via haar kwam Margreet in aanraking met Startwijzer en haar coach Roelf.

Roelf was voor Margreet het duwtje in de rug. Ze dacht dat alles altijd wel ging, zoals het zichtbaar maken van haar bedrijf, maar soms lukte het toch niet. Het spreekwoordelijke duwtje maakte dat ze steeds iets verder kwam en haar doelen concreter maakte. Margreet is dan ook trots dat ze niet heeft opgegeven en heeft doorgezet. Ze draagt graag haar steentje bij en wilt niet bij de pakken neer blijven zitten. Inmiddels is ze weer een nieuwe cursus tot kindervoedingsadviseur gestart en werkt tevreden in haar praktijk. Ze geeft nu onder andere workshops, voorlichting en gastlessen aan kinderen op basisscholen.

Margreet zegt dan ook: ‘Geloof in jezelf en waar je voor staat. Als je iets gaat beginnen moet je niet denken dat je binnen een jaar een groot bedrijf hebt. Het gaat met pieken en dalen, geef jezelf de tijd.’

https://saensfitopgewicht.nl/