fbpx

Roelf de Vries

Ondernemerscoach in Alkmaar e.o.
“Een goede voorbereiding vergroot het succes van de start van je eigen onderneming. Ik gebruik mijn jarenlange kennis en ervaring op startersgebied graag om jou op weg te helpen naar een succesvol bedrijf. "

Roelf is tijdelijk minder beschikbaar

Het verhaal van Roelf

Roelf de Vries is ondernemerscoach in Heiloo en omstreken. Of je nu de ambitie hebt om een kleinschalig of groot bedrijf op te zetten, dat maakt niet uit. Ondernemerscoach Roelf heeft veel ervaring en krijgt veel energie van het contact met ondernemers. Samen met jou wil hij bouwen aan het fundament van een bewuste en succesvolle start!

Ondernemerschap

Roelf heeft altijd wat gehad met startende ondernemers. Dat loopt als een rode draad door zijn werkzame leven heen. Hij heeft lang bij de Rabobank gewerkt, waar hij startende ondernemers adviseerde. Twintig jaar terug kwam hij al in contact met Startwijzer toen zij gezamenlijk een aantal bijeenkomsten organiseerden. Nadat bij een reorganisatie zijn werkzaamheden rondom starters wegvielen, besloot hij zelfstandig verder te gaan en werd hij ondernemerscoach in Heiloo en omstreken bij Startwijzer.

Aanpak

Typisch voor de aanpak van Roelf is dat hij zichzelf wil en kan verplaatsen in de klant.  ‘Ik ben een mensenmens’. Hij vraagt zich altijd af, wat motiveert iemand? ‘Ik vind het belangrijk om de onderscheidende factoren van iemand als persoon te zien. Het maakt dat ik flexibel ben en leuk contact heb met anderen.’

Roelf probeert zijn klanten er altijd aan te blijven herinneren dat ondernemen leuk is. Ook als iemand het even lastig heeft. Zo vertelde een klant hem: ‘iedere keer als ik jou aan de telefoon heb gehad, word ik weer enthousiast’. Daarbij vindt hij het leuk dat hij ook concrete hulpmiddelen kan bieden vanuit zijn jarenlange ervaring. ‘Er zijn heel veel dingen die bij een startende ondernemer op zijn pad kunnen komen en ik help hen de juiste start te maken zodat ze hun idee kunnen realiseren.’

Roelf heeft veel respect voor ondernemers. ‘Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën, houden de markt in de gaten en doen waar ze goed in zijn.’ Wanneer hij oude klanten tegenkomt haalt hij er plezier uit als hij ziet dat ze nog steeds een goedlopende onderneming hebben.

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak is Roelf een familieman. Watersport is helemaal aan hem besteed. Met een zeilboot stak hij de zee over van Nederland naar Engeland. ‘Het is  heel mooi om in zo’n klein bootje de krachten van de zee te ervaren.’ Daarnaast duikt hij en is hij coach en examinator voor horeca studenten aan het Horizon college in Heerhugowaard.