fbpx

starters met een verhaal

Lieselot maakt mensen blij met kussens

Ik moest door een spierziekte stoppen met mijn werk in de reisindustrie. Hierdoor kwam ik thuis te zitten. Niets doen was echter geen optie voor mij, ik wilde graag bezig blijven. Daarom besloot ik voor mezelf te beginnen. Door mijn ziekte heb ik niet zoveel kracht en weinig energie. Ik wilde dus iets doen waar je niet sterk voor hoeft te zijn en waarbij ik mijn eigen tijd in kan delen en toen kwam ik simpelweg op kussens uit. Die wegen niks! Een webshop was ook de beste keuze voor mij; ik red het niet om de hele dag in een winkel te staan en verkoop daarom liever online. Het is fijn dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Fulltime werken is geen optie voor mij en nu werk ik een paar uurtjes per dag.

Het starten van een eigen onderneming hielp mij om uit het donkere gat van mijn ziekte te komen. Ik moest en zou mezelf nuttig maken! Toen ik erover vertelde bij het UWV merkten ze dat ik ergens aan begonnen was waar ik nog niet helemaal aan toe was. Daarom kreeg ik een coach toegewezen bij Startwijzer.

Mijn coach Sylvia Wemer hielp mij om meer focus te hebben. Ik bleef een beetje hangen in het negatieve van ziek zijn en met haar hulp kwam ik daar uit. Zo heeft ze mij doorverwezen naar een andere coach, Frida de Koning, die me hielp om naar mijn gevoel te luisteren. Dat werkte heel goed voor mij. Ik heb nog steeds één keer in de maand contact met Sylvia. We bespreken mijn voortgang en mijn aandachtspunten. Het is fijn om met iemand te kunnen sparren die bovendien ook zelf ondernemer is. Daarnaast is het een kleine stok achter de deur om verder te komen. Vandaag de dag voel ik me veel vrijer en dat levert resultaten op. Ik ben er gelukkiger van geworden, voel me zekerder en word blijer wakker!

Ik heb altijd in de reisindustrie gewerkt en had nooit eerder iets met kussens en webshops gedaan. Nog steeds heb ik het wel eens over een ‘booking’ en niet over een bestelling. Om producten te kunnen verkopen ben ik leveranciers gaan benaderen. Het was even zoeken naar wat zou werken. Toch was het me niet helemaal vreemd, reizen verkoop je immers ook online. Mijn bedrijf is kleinschalig. Ik verkoop het merendeel via Instagram en Facebook en adverteer ook op deze kanalen. In het begin verkocht ik vooral effen kussentjes waar eigenlijk niks over te vertellen was. Later stapte ik over op bijzondere, handgemaakte kussens. Als het kan fairtrade, maar ik verkoop ook kussens die in Nederland gemaakt zijn. Het zijn allemaal kussens met een verhaal!

De kussens maak ik niet zelf. Mijn oorspronkelijke idee was om dat wel te doen, maar dat idee heb ik snel laten varen. Ik ben best wel slordig en chaotisch en het was een drama! Nu ga ik online vanuit huis, op kleinschalige beurzen of in leuke winkeltjes op zoek naar kussens. Dat kost veel tijd. Hoewel ik inmiddels goede producten gevonden heb, blijf ik verder zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Zo heb ik bijvoorbeeld ook wijntafeltjes laten maken. Nu ik redelijk de juiste doelgroep heb weten te bereiken, wordt mijn onderneming steeds een beetje groter.

Er heeft altijd een ondernemer in mij geschuild. Toen ik werd afgekeurd, wilde ik graag iets doen waarin ik mezelf kon ontplooien en mijn eigen vaardigheden kwijt zou kunnen. Uit een baan voor twee uur per dag haal ik niet veel levensgeluk. Daarom ben ik blij dat ik voor mezelf ben begonnen. Ik hoop dat ik me goed blijf voelen en ik zou het leuk vinden als mijn bedrijf nog wat meer groeit zodat ik ervan kan leven en ook vrije tijd over heb. Ik heb geen ambities om personeel in dienst te nemen of een multinational te worden.

Het allerleukste aan mijn onderneming is dat mensen zo blij zijn. Dat maakt mij blij. Ik krijg zelfs bedankbriefjes. Het is natuurlijk maar een kussen, maar ook daar kan je erg blij van worden! Ze fleuren je huis op en brengen kleur in je leven. Daarbij steunen klanten met hun aankoop ook een goed doel. Het maakt me trots dat ik dit opgezet heb en dat ik er ook een beetje geld mee verdien.

Mijn favoriete kussen wisselt weleens. Op dit moment is het een kussen met een hertje in een bos erop geborduurd. Ik heb altijd de eerste keus en ik ben mijn eigen beste klant. Inmiddels kan ik me niet meer voorstellen dat ik jarenlang dezelfde kussens op de bank had!

Het verhaal van Lieselot Ezerman uit Hoorn | www.kekkekussens.nl | @kekkekussens op Instagram| @kekkekussens.nl op Facebook | gecoacht door Sylvia Wemer en Frida de Koning