fbpx

starters met een verhaal

Henk uit Wijchen zit weer achter het stuur

Ik werkte 22 jaar voor een betonfabriek. Tijdens mijn laatste periode belandde het bedrijf in de bouwcrisis, ik zag de cijfers diep in de rode getallen duiken. Ik raakte in een burn-out zonder dat ik het zelf in de gaten had. Ik viel 16 kilo af in 3 weken tijd. Ik dacht dat er misschien iets verkeerd zat in mijn lichaam, maar het bleek psychisch te zijn. De dokter gaf aan dat ik een week thuis moest blijven en dat is uiteindelijk 4 jaar geworden.  

Door medicatie ben ik in een psychose geraakt. Gelukkig heeft een dokter uiteindelijk besloten mij van de medicijnen af te halen, daardoor ging het weer wat beter. Ik kon weer dingen gaan doen en ben toen naar de dagbesteding gegaan. Helaas ontstond er daarna bij mij een bipolaire stoornis, dat is de meest vreselijke periode geweest. Je doet dingen die niet leuk zijn voor jezelf en je gezin. Tijdens deze periode ben ik bij Startwijzer terecht gekomen. 

Ik werd één keer in de maand ontvangen door Hannie van Lent. Samen hebben we gekeken naar wat ik nodig had om een bedrijf op te starten. Tijdens de coaching gesprekken kwam ik erachter dat het nog niet de juiste tijd was om te gaan ondernemen, ik was nog te ver down. Ik vroeg mijzelf constant af: kan ik het wel aan, heb ik genoeg kennis in huis en is het de onzekerheid waard als zzp’er?  

Op dat moment heeft Annemiek van Grinsven het overgenomen en zijn we aan de slag gegaan met het solliciteren naar een baan.  Ik ben toen begonnen bij Noordkade Cultuurhaven Veghel. Ik werd daar opgeleid door fijne collega’s en het werk vond ik super leuk. Ze waren ook tevreden met mij en ik zou daar vast gaan werken, maar dat werd verstoord door corona. Ik baalde ervan, maar Annemiek heeft mij uitgedaagd breder te denken en geleerd om niet bij de pakken neer te gaan zitten.  

Met hulp en steun van Annemiek ben ik nu een maand bezig voor een taxibedrijf, ik vervoer leerlingen. Ik ben daarnaast bezig met een opleiding zodat ik ook de gewone taxi mag rijden. Erg leuk om weer nieuwe dingen te leren. 

Terugkijkend ben ik trots dat ik steun heb gezocht en uiteindelijk zelf aan de slag ben gegaan. Ik onderneem actie en dat zijn toch wel credits voor mezelf.  Dus voor mensen die nog twijfelen tussen een baan of onderneming: kijk goed naar jezelf. Stel jezelf de vraag: ben ik eraan toe, kan ik het aan en heb ik de kennis? Sta je er voor 99% achter, gewoon doen!