fbpx

starters met een verhaal

Arthur maakt kunst en design functioneel

Sommige mensen komen op een bepaald punt in hun leven waarop ze het helemaal anders willen doen. Ze voelen dat het anders kan, anders mag. Het is tijd voor verandering, en ze gaan ervoor.

Arthur Lurvink is hier een mooi voorbeeld van, hij heeft naast zijn werk in het onderwijs ruimte gegeven aan zijn creativiteit en is gestart als zelfstandig ondernemer in de creatieve sector. Met zijn ontwerpstudio Beuk & Vink toont hij zijn kleurrijke, duurzame en vernieuwende ontwerpen aan de wereld.  

Om begeleiding te krijgen bij de start van zijn onderneming, kwam Arthur terecht bij Startwijzer. Daar ontmoette hij zijn coaches Merle en Frank, die hij omschrijft als “oprechte mensen die je graag in de buurt hebt.”

Arthur’s werk is zowel kunst als design maar met name functioneel. Hij heeft een afkeer van verspilling en werkt daarom met gebruikte producten. “Wat ik jammer vind, is dat dingen die met zorg en liefde zijn gemaakt, zomaar worden weggedaan,” zegt Arthur. Hij geeft als voorbeeld een servies: elke zondag werd het gebruikt, er is misschien wel jaren voor gespaard om het bij elkaar te krijgen. Maar na een erfenis belandt het servies vaak in een kringloopwinkel zonder enige betekenis. Arthur hecht veel waarde aan het verhaal achter de producten en voelt vaak een bepaalde emotie daarbij.

Bijvoorbeeld, de ‘Acapulco Cocktail’ die in de co-workingspace van Startwijzer staat, is gemaakt met behulp van het Bosch Acapulco-servies. Dit servies was destijds enorm populair en kostbaar. Arthur vindt het belangrijk om niet bij te dragen aan de “plastic soep”, dus dit is een win-win situatie voor hem. Het gebruik van scherven van het servies zorgt ervoor dat hij minder epoxy hoeft te gebruiken, terwijl de structuur behouden blijft. “Door de scherven ben je niet meer afhankelijk van de vorm, maar blijft de sfeer behouden,” legt Arthur uit.

Daarnaast moderniseert Arthur design klassiekers door gebruik te maken van hoogwaardige coupons, reststukken van de stoffeerder. Hierdoor krijgen de meubels een moderne uitstraling, terwijl er eigenlijk oud materiaal wordt gebruikt. Hij noemt dit proces ‘couponing’. Naast meubelontwerp kun je ook bij Arthur terecht voor op maat gemaakt interieuradvies, kleuradvies en het ontwerp en styling van verschillende ruimtes, zowel binnen als buiten.

Wil je meer zien? Neem dan eens een kijkje op: www.beukenvink.nl.