fbpx

Merle Freeke

Ondernemerscoach en directeur van Startwijzer
"Ik vind het heel speciaal om over de schouder mee te mogen kijken met verschillende ondernemers die allen een variëteit aan ondernemers ideeën hebben. Ik help je daarbij graag van een idee naar een vernieuwend concept, inclusief business model."

Merle Freeke is ondernemerscoach in Noord-Holland en directeur van Startwijzer. Ze begeleidt mensen met een uitkering bij hun start als ondernemer en samen met Hannie van Lent geeft ze de dagelijkse leiding aan de Startwijzer.

Ondernemerscoach

Naast het directeurschap werkt Merle voor Startwijzer als ondernemerscoach in Noord-Holland. Haar expertise als ondernemerscoach is het uitdenken van concepten en opmaken van klantprofielen en klantreizen.

Ze weet veel over nieuwe ondernemersmethodieken als customer development, lean startup en design thinking.

Haar coaching wordt gekenmerkt door creativiteit, innovatie en klantgerichtheid. Ze heeft veel kennis van marketing en neemt coachees graag mee in haar enthousiasme voor ondernemerschap. Ze denkt met haar coachees mee en werkt samen met hun naar zelfstandigheid als ondernemer.

Merle coacht ondernemers klanten vol enthousiasme en met behulp van nieuwe digitale tools als MURAL en Notion naar de start van een eigen bedrijf. Wat ze terug hoort van coachees is dat ze het fijn vinden dat ze echt mee denkt en veel linkjes met andere mensen en ideeën legt.

Directeur van Startwijzer

Sinds begin 2023 is Merle mededirecteur van Startwijzer. Ze schreef hierover het volgende:

“Tijdens mijn carrière heb ik mij altijd gericht op het verder ontwikkelen van mensen en bedrijven:

– als consultant bij Accenture op het gebied van innovatievraagstukken;
– als Mischief Makers B.V. complexe (online) strategische vergaderingen en trainingen ontworpen en gefaciliteerd; en
– als yogadocent om mensen dichter bij hun geest en lichaam te brengen

Inmiddels werk ik 3 jaar voor Startwijzer waar we mensen coachen die hun werk zijn verloren door ziekte of een ongeval. Samen met 6 fantastische collega’s op kantoor en een team van 30 bevlogen loopbaan-, job- en ondernemerscoaches in verschillende provincies begeleiden we mensen bij hun terugkeer naar de arbeidsmarkt en het ervaren van onverwacht werkgeluk.

Trots en enthousiast kan ik zeggen dat ik samen met mijn moeder Hannie van Lent het bedrijf naar grotere hoogtes zal brengen als directeur.”

Ze bedenkt en creëert vernieuwende initiatieven, zoals de website, nieuwe huisstijl en onze online community (voor ondernemende werkzoekenden en ondernemers met een verhaal). Door continue kritisch naar de klant- en adviseurs reis te kijken verbeteren we de ervaring voor iedereen die met Startwijzer in aanraking komt en maken we het nog leuker om samen te werken.