fbpx

veelgestelde vragen over zzp in deze tijd van het coronavirus

gelden alle nieuwe maatregelen die voor zzp-ers ingezet worden ook voor zzp-ers met een wia-uitkering?

Deze vraag ligt bij UWV. Voor iedereen waarvoor het nodig is, vallend binnen de gestelde criteria, zullen dezelfde regels gelden. Wij verwachten, dat het niet geldt, voor mensen die de WIA uitkering nog volledig ontvangen, want dan is er sprake van een inkomstenbron en geen sprake van inkomstenverlies.

kan ik de inschrijving bij de KVK uitstellen, als ik (samen met mijn adviseur) denk dat het nu niet gunstig is om daadwerkelijk van start te gaan?

UWV komt snel met aanvullend beleid. Vooral klanten in een Naar Werk traject krijgen verlenging (extra tijd). Leg dit neer bij je UWV contactpersoon zodat het ook officieel aan je bevestigd wordt en je het zwart op wit hebt.

kan ik mijn re-integratie pauzeren?

Nee, dat kan niet. We zullen de begeleiding online voortzetten en telefonisch en op elke andere zinvolle manier met je in contact blijven en advisering en begeleiding voortzetten.

moet ik in deze tijd nu wel zzp-schap ambiëren?

Wel of niet nu starten is afhankelijk van de branche, je netwerk, type dienst of product, en de mate waarin het je lukt om op bestaande of nieuwe behoeften in te spelen.