fbpx

Vacature: ondernemerscoach in Noord-Brabant

Deze vacature is inmiddels vervuld. Open sollicitaties zijn altijd welkom. Stuur je cv en een korte motivatie naar info@startwijzer.info.

Freelance ondernemerscoach

Startwijzer is een re-integratiebureau dat mensen met een uitkering begeleidt naar een baan in loondienst of zelfstandig ondernemerschap. Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste en ervaren ondernemerscoach die ons team van 30+ coaches komt versterken.

Over ons

Startwijzer begeleidt iedereen – die kan en wil werken – naar een baan in loondienst, zelfstandig ondernemerschap of een verbeterde werksituatie. We werken samen met overheden en werkgevers aan een inclusieve samenleving waarin iedereen naar vermogen kan bijdragen. Met succes, want door onze persoonlijke benadering zijn steeds meer mensen economisch zelfredzaam geworden.

Over de functie

Als ondernemerscoach bij Startwijzer begeleid je mensen met een uitkering (o.a. Ziektewet, WIA en Wajong) bij hun start als zelfstandig ondernemer. Begeleidingstrajecten duren 9 tot 12 maanden en worden opgezet in overeenstemming met de uitkerende instantie (bijv. een gemeente, participatiebedrijf of UWV). Een gedeelte van de contactmomenten kun je, in overleg met de klant, online doen via videobellen.

De invulling van een traject wisselt per klant en is afhankelijk van in welk stadium van de onderneming de klant zich bevindt. Sommige klanten hebben meer persoonlijke begeleiding nodig, andere klanten zijn meer gebaat bij zakelijke begeleiding.

Persoonlijke begeleiding kan inhouden het onderzoeken van interesses, kwaliteiten en belastbaarheid van de klant of aandacht voor het omgaan met tegenslagen of het aanwakkeren van ondernemend gedrag.

Zakelijke begeleiding betekent o.a. het analyseren van de haalbaarheid van een idee voor een onderneming, het opstellen van een financieel plan, het aanvragen van vergunningen of het bepalen van verkoopprijzen. Het doel is de klant te begeleiden naar zelfstandigheid, een situatie waarin hij of zij zonder begeleiding verder kan met de onderneming.

Over jou

We zoeken een zelfstandige, ondernemende coach met ervaring in de re-integratiebranche en een zakelijk netwerk in Noord-Brabant. 

Je bent bereid om minstens 20 klanten te begeleiden, oftewel ongeveer 10 contacturen per week te besteden.

Je hebt affiniteit met onze klanten: mensen die vaak in een onzekere (financiële) situatie zitten en door omstandigheden beperkt belastbaar zijn. Je kunt je hierin goed inleven, je kunt motiveren wanneer de ruimte er bij de klant is en je hebt geduld als die ruimte er niet is.

Je hebt een rijbewijs en je bent bereid om regelmatig binnen Noord-Brabant te reizen om klanten en andere relaties te spreken.

Je bent een teamspeler: je doet mee aan intervisiebijeenkomsten, je deelt graag je kennis en je springt in op trajecten van andere coaches wanneer dat gewenst is. Je bent vlot in de communicatie met de kantoormedewerkers van Startwijzer.

Je werkt onder de naam van Startwijzer en presenteert jezelf als zodanig richting klanten en andere relaties. Je bent proactief bij het inspringen op mogelijkheden voor groei in de regio en het onderhouden van relaties.

Onze manier van werken

Startwijzer is een warm familiebedrijf; neemt opdrachten aan en creëert een match tussen klant en coach. Voor elk traject ontvang je een vast bedrag dat aangevuld wordt met een extra bedrag bij succesvolle afronding van het traject.

De kantoormedewerkers van Startwijzer nemen veel van de administratie, marketing, coördinatie en organisatie uit handen en bewaken de kwaliteit van de begeleiding en daarmee de klanttevredenheid. Een combinatie van de vrijheid van ondernemerschap en de synergie van het werken in een team.

Een mentor en kantoormedewerkers zijn er voor vragen over trajecten. Daarnaast is er een wekelijks algemeen overleg en zijn er intervisiebijeenkomsten voor ondernemerscoaches. Je kunt meedoen aan maandelijkse workshops voor klanten én coaches, je kunt gebruik maken van een online kennisbank voor coaches en een online leeromgeving voor klanten.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je cv en een korte motivatie naar info@startwijzer.info. Heb je vragen over deze vacature? Bel dan naar ons kantoor op 06 25 50 84 74.