fbpx

tips om succesvol van beroep te veranderen

Je wilt zo snel mogelijk weer aan het werk, maar je vindt weinig vacatures voor je beroep. Of je vindt je huidige baan niet zo uitdagend meer. Wat nu? Misschien is het dan tijd om eens naar een andere functie te zoeken. Maar hoe doe je dat; van beroep veranderen?  We geven je 5 tips die je hierbij kunnen helpen.

tip 1: kijk naar je vaardigheden

Werkgevers kijken niet alleen naar je werkervaring of je opleiding maar ook naar je vaardigheden. Was je eerst verkoper, dan heb je een goede kans op een baan in de horeca want je bent klantgericht, communicatief sterk en dienstverlenend ingesteld. Kijk daarom goed naar de vaardigheden die je nodig hebt voor een functie.

tip 2: check de overstapberoepen van UWV

UWV heeft voor een aantal beroepen gekeken naar alternatieve beroepen waar meer werk is. Voor deze overstapberoepen heb je vaak dezelfde soort vaardigheden nodig als voor je huidige beroep. Ook vonden andere werkzoekenden met dezelfde ervaring werk in deze overstapberoepen.

tip 3: doe een beroepentest

Vind je het lastig om te bepalen of een ander beroep écht bij je past? Doe dan een beroepentest met de Beroepenvinder  Zo ontdek je welke beroepen bij je passen en vind je direct vacatures waarop je kunt solliciteren.

tip 4: laat je omscholen

Heb je een baan op het oog, maar heb je niet de juiste papieren of ervaring? Sommige werkgevers bieden dan omscholing aan. Vaak zijn dit omscholingstrajecten waarbij de opleiding geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Ook krijg je dan meestal minimaal een halfjaarcontract aangeboden. Enkele dingen die je kunt doen zijn: werken in de kinderopvang of omscholen in de techniek en bouw

tip 5: ga naar het leerwerkloket voor advies

Heb je geen idee hoe je je kunt omscholen? Heb je advies nodig over welke opleidingen er zijn? Neem dan contact op met bijvoorbeeld het  Leerwerkloket bij jou in de buurt. Daar kun je terecht voor advies over leren en werken.

startwijzer

Heb je hulp nodig bij het vinden van een baan? Startwijzer biedt loopbaantrajecten helemaal afgestemd op jouw wensen en behoefte. Met onze begeleiding wordt de kans op succes veel groter. Zet die eerste stap. Bel 0229 – 274888, mail ons of stuur een WhatsAppbericht. We helpen je graag!

bron: werk.nl