fbpx

hoe gebruik je linkedin voor een nieuwe baan – tips

LinkedIn is de grootste online zakelijke netwerk website ter wereld. Een plek waar zowel werkzoekenden als potentiële werkgevers samenkomen om onderling contact te maken. Maar liefst 92% bedrijven en recruiters maken veelvuldig gebruik van dit platform om de beste kandidaten te vinden voor hun vacature.  Een belangrijk hulpmiddel dus voor iedereen die een nieuwe baan zoekt.

Hieronder 8 tips voor het gebruik van LinkedIn. Kijk je liever onze webinar over de basis van LinkedIn met praktische tips terug, dan kan dat ook.

8 tips voor gebruik linkedin

Maar hoe zet je LinkedIn nu goed in als je een baan zoekt? Hieronder vind je een aantal tips.

tip 1: profileren

Maak gebruik van een mooie en neutrale profielfoto. Profielen met een afbeelding worden 30% vaker bezocht. Je laat zien wie je bent, onderscheidt je van anderen en wekt vertrouwen op. Ga naar een professionele fotograaf en laat daar een portret maken.

tip 2: pakkende headline

Plaats in de headline verschillende functietitels waarop je wilt worden gevonden. Het functioneert als een soort visitekaartje of handelsmerk waarmee je de aandacht trekt. Geef een korte introductie en laat zien wat een mogelijke recruiter kan verwachten.

tip 3: buzzwoorden

Vermijdt het gebruik van populaire begrippen die inhoudelijk niks bijdragen. Maak gebruik van synoniemen om je te onderscheiden. Zo ben je bijvoorbeeld niet creatief, maar ben je inventief of rijk aan ideeën. Je bent niet gedreven maar enthousiast, fanatiek of toegewijd.

tip 4: werkervaring

Het belangrijkste op je LinkedIn profiel zijn je opleidingen en werkervaringen. Het moet compleet, verzorgd en correct zijn. Durf de resultaten van je werk en taken te vermelden. Specificeer daarbij zodat men met 1 oogopslag kan zien of je aansluit bij de wensen van de recruiter.

tip 5: eerlijkheid

Wees zo eerlijk mogelijk. Mochten er tegenstellingen of tegenstrijdigheden in je ervaringen of informatie voorkomen, dan zullen potentiële werkgevers snel afhaken.  Veel mensen proberen beter over te komen maar voorkom dat je overdrijft. De lijn tussen overdrijven en liegen is immers erg dun.

tip 6: wij of ik

Bij vermelding van resultaten en opdrachten moet de focus gelegd worden op je eigen resultaten. De term “wij” verkleint de eigen bijdrage, het suggereert dat de rol die je speelde gering was. Maak gebruik van de “ik” vorm en laat zien wat je kan.

tip 7: connecties

Wees niet bang om connecties te maken. Ook als je iemand niet goed kent,  kun je een connectieverzoek sturen. Geef in de persoonlijke notitie de reden aan voor je verzoek. Laat een visitekaartje achter bij de juiste mensen en volg bedrijven waar je zou willen werken. Vraag een kennis of vriend om een goed woordje voor je te doen.  Laat de wereld weten dat je er bent.  Hoe meer connecties je hebt, des te groter je kansen.

tip 8: hulpmiddelen

Zorg ervoor dat je zo efficiënt mogelijk gebruik maakt van de hulpmiddelen die LinkedIn biedt. Niet alleen kun je via deze website contacten leggen, maar er worden ook vacatures aangeboden. Daarnaast kun je door middel van Slideshare PowerPoint presentaties en andere documenten van je werk op je profiel tonen. Het wordt zo makkelijker om een boodschap of ervaring over te brengen en je zichtbaarheid te vergroten.

startwijzer

Zoek je een nieuwe baan? Heb je advies nodig bij het online solliciteren of het maken van een goed CV? Startwijzer heeft loopbaanbegeleiders en jobcoaches in huis die je kansen op het vinden van een baan helpen vergroten. Met een persoonlijke aanpak kijken we naar je talenten. Bel 0229-274888, stuur een WhatsAppbericht of mail ons.

Kijk hieronder onze online workshops over LinkedIn terug voor meer informatie: