fbpx

Job van den Aker

Ondernemerscoach in Midden-Brabant
"Voor alles bestaat een juist moment."

Job van den Aker is ondernemerscoach in Tilburg en omstreken. Zijn werkgebied is heel Noord-Brabant.

Over Job

Ik ben Job van den Aker, al ruim 25 jaar een rasondernemer die in 2009 startte met een eigen coachpraktijk IPHEO na een uitgebreide en afgeronde opleiding tot ‘Professional Coach’. Getrouwd en vader van twee prachtige dochters die al het huis uit zijn en maatschappelijk betrokken op diverse manieren. Ik ben verslaafd aan sporten en geniet ervan op een heerlijk dagje in de tuin te werken. Veel geleerd vanuit de (top)sport en in mijn ondernemerscarrière al heel veel meegemaakt. Mooie successen maar ook diepe dalen waar ik me doorheen moest worstelen soms. Toen ik 41 jaar was, werd een auto immuun ziekte in mijn longen geconstateerd die zorgde voor 40% afkeuring. Dat werd soms heel ingewikkeld ondernemen met alle stress en onzekerheid die daarbij hoort. De dagelijkse leiding van je bedrijf delegeren maar wel de leiding houden, vond ik een enorme opgave. Wat was ik blij dat ik zelf ook af en toe een mooi klankbord kon vinden. Met al die geleerde lessen en mijn creativiteit en doortastendheid, help ik graag ook anderen bij het oplossen van hun struggles en het waarmaken van hun dromen. In ondernemerschap maar ook bij andere belangrijke keuzes in het leven.

Ondernemerscoach in Tilburg e.o.

IPHEO staat voor “Ieder Probleem Heeft Een Oplossing”…het staat voor mijn optimistische kijk op de wereld en de opgaven waarvoor wij gesteld staan. Ik ben een invoelende coach en klankbord maar kan ook prikkelen en eerlijk zijn met respect voor de ander, vanuit veiligheid, dat staat voorop! Mijn grote passie is om nieuwe formules te bedenken, de startfase te begeleiden, jonge ondernemers erbij te zoeken, eventueel te investeren en vervolgens als coach/klankbord de ondernemer te begeleiden en te volgen.

Na de verkoop van mijn bedrijf Akertech in oktober 2022, houd ik me bezig met de trends en ontwikkelingen om ons heen. De wereld die in transitie is en de oplossingen die daarbij horen. Niet om een tegengeluid en strijd te ontwikkelen maar juist om op zoek te gaan naar aantrekkelijke alternatieven voor onmachtige systemen. Ik ben aan het nadenken over nieuwe kansen en ben bezig om samen met andere ondernemers/directies/managers/leidinggevenden richting te geven aan succesvoller te zijn op een manier die past bij deze tijd en hun organisatie…succesvoller en gelukkiger!

En wist je over mij…

  • Dat ik al meer dan 25 jaar getrouwd ben met Désirée;
  • Dat ik apetrots ben op mijn dochters Anne en Lobke;
  • Dat ik een sportfanaat ben, volleybaldier en tegenwoordig Padel;
  • Dat je me vaak in de tuin aan kunt treffen, lekker uit m’n hoofd maar in mijn element;
  • Dat het helpen en ontwikkelen van anderen mij het blijste maken;
  • Dat mijn vriendengroep VC 40+ heet maar dat ze bijna allemaal inmiddels 55+ zijn;
  • Dat ik weer met nieuwe ondernemende plannen bezig ben….dat ben ik namelijk altijd;
  • Dat mijn volgende plan een groot Sociaal Maatschappelijk project is;
  • Dat ik fan ben van U2, Stef Bos, Son Vieux, Roger Federer en Willem II?
  • En dat ik het soms ook even helemaal niet meer weet?

Klaar voor een eerste stap?

📧 Neem contact op met Startwijzer voor een kennismakingsgesprek met Job.
👥 Benieuwd naar de andere coaches? Kijk dan in het overzicht van coaches.