fbpx

Maurice Groenteman

Ondernemerscoach in Groot-Amsterdam
Ondernemerscoach zijn leer je niet uit een boekje en ben je niet voor jezelf. De functie is een optelsom van jarenlang zelf ondernemen, de wil hebben om kennis en ervaringen over te brengen op (mede-)ondernemers en jezelf ook te blijven ontwikkelen.

Maurice Groenteman is ondernemerscoach in Amstelveen en omstreken. Zijn werkgebied is heel Noord-Holland.

Over Maurice

Na twee decennia ondernemer te zijn geweest in de creatieve (mode-)industrie, daarna mede-ondernemers te hebben geholpen als consultant bij de grootste brancheorganisatie in dezelfde mode en de laatste 10 jaar veel (beginnende) exporterende ondernemers, startende ondernemers en studenten te hebben mogen coachen en ondersteunen, ga ik nu ook als ondernemers- en re-integratiecoach voor Startwijzer aan de slag om (her)intredende ondernemers te mogen begeleiden in de Randstad (Groot-Amsterdam en Utrecht-Midden).

Maurice is een ondernemer in hart en nieren. Hij heeft samen met zijn zus als ondernemers in de modebranche het familiebedrijf gerund, een groothandel in damesconfectie. Na jaren zijn bedrijf te hebben opgebouwd en uitgebreid haalde hij hier steeds minder plezier uit. Na het afbouwen kwam hij er echter achter dat hij niet genoeg had nagedacht over ‘hoe nu verder’. Zo begon zijn avontuur.

Nadat hij eerst door Europa heeft gereisd als handelsagent kwam Maurice in contact met een (mode)brancheorganisatie die een accountmanager zocht. Na een jaar als accountmanager werkzaam te zijn geweest is hij overgestapt op consultancy. Hij heeft veel startende bedrijven geholpen met hun ontwikkeling. Van het vinden van productie mogelijkheden, exporteren van producten en het organiseren van handelsmissies tot beursdeelnames in het buitenland.

Hij merkte dat hij veel plezier had in het helpen van mensen en alleen maar geld verdienen was voor hem geen prioriteit meer. Uiteindelijk werden o.a. twee van zijn opdrachtgevers de Kamer van Koophandel en RVO (de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), waarvoor Maurice tien jaar lang mensen heeft begeleid bij de start van hun onderneming.

Ondernemerscoach in Amstelveen e.o.

Zeven jaar geleden sloeg bij Maurice echter het noodlot toe en kreeg hij een hartstilstand op het sportveld. Een incident dat een lange nasleep heeft gehad waardoor hij via de Ziektewet gedeeltelijk in de WIA terecht kwam. Een ervaring die niemand wil meemaken. Echter weet Maurice nu als geen ander hoe het is om vanuit dat punt weer op te starten. Als coach werkt hij dan ook graag samen met jou aan een nieuw begin. Hij is er om te luisteren naar jouw behoeften en wensen en zegt daar over ´ik geef je niet de vis, ik geef je de hengel´. Geïnspireerd door zijn vader, die op 48-jarige leeftijd nog een bedrijf startte met  weliswaar veel ondernemers ervaring maar nog niet veel als zelfstandig ondernemer. Maurice hoopt dat hij voor Startwijzer nog vele ondernemers te kunnen begeleiden in de regio Amsterdam en Utrecht.

Klaar voor een eerste stap?

📧 Neem contact op met Startwijzer voor een kennismakingsgesprek met Maurice.
👥 Benieuwd naar de andere coaches? Kijk dan in het overzicht van coaches.