fbpx

René Wingelaar

Loopbaancoach in Stedendriehoek en Noordwest Veluwe
“Vind de rust in jezelf, zodat je van daaruit jouw talenten kleur kunt geven in je leven.”

René Wingelaar is loopbaancoach in Apeldoorn e.o. Zijn werkgebied is heel Gelderland.

Over René

René is onze coach die een grote switch heeft gemaakt. Als negentienjarige jongen ging hij aan de slag op een accountantskantoor en daarna belandde hij in het bedrijfsleven bij Monuta, waar hij doorgroeide tot financieel directeur. Met zijn financieel-economische achtergrond heeft hij veel kennis van bedrijfsfinanciën en marketing, maar toch zag hij zichzelf dit niet zijn hele leven doen.

René verlangde naar vrijheid om voor zichzelf te werken en zich op andere gebieden te ontwikkelen. “Hoe behoud je A-kwaliteit in dienstverlening?” was een vraag die zijn interesse wekte om zich te begeven op het gebied van coaching. In 2004 voltooide hij dan ook zijn opleiding tot trainer/coach.

Loopbaancoach in Apeldoorn e.o.

In 2005 heeft hij met een aantal collega’s een trainings- en coaching bureau opgezet gericht op training en coaching vanuit persoonlijk leiderschap. In 2018 zijn René en zijn collega Erica samen verder gegaan onder de naam Mudita Academie. Naast de training en coaching zijn in 2020 ook yogalessen toegevoegd aan de activiteiten van Mudita.  “Bij yoga komt ook persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling naar voren,” aldus René. Naast deze werkzaamheden is René voorzitter van een inloophuis voor dak- en thuislozen.

Naast al zijn werkzaamheden ontspant René graag op zijn woonboerderij, waar hij wordt omringd door zijn IJslandse paarden. “Stilzitten is niet mijn ding,” zegt René zelf. Voor hem is het werken met en het rijden van paarden de ideale combinatie van handen en hoofd.

René hoopt nog veel meer mensen te kunnen begeleiden naar werk waar ze plezier uit halen. Maatschappelijk bezig zijn is iets waar hij zich voortdurend voor wil inzetten. Zijn ambitie is om mensen te begeleiden en ondersteunen waar hij kan, en met pensioen gaan is iets waar hij niet aan moet denken.

Startwijzer is een organisatie die er wil zijn voor haar klanten en rust niet voordat zij hen heeft geholpen met hun vraag. “Dat maatschappelijke aspect sluit perfect aan bij mij.”

Net als coach Nelleke is René actief als loopbaancoach in regio Apeldoorn e.o.

Klaar voor een eerste stap?

📧 Neem contact op met Startwijzer voor een kennismakingsgesprek met René.
👥 Benieuwd naar de andere coaches? Kijk dan in het overzicht van coaches.