fbpx

Rob van Loon

Loopbaan- en ondernemerscoach in Noord-Holland (Noord)
"Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg". Rob helpt je graag nieuwe dingen uit te proberen en nieuwe talenten te ontdekken.

Onze coach Rob van Loon is werkzaam voor Startwijzer als loopbaancoach en ondernemerscoach in Heiloo en omstreken. Ondanks dat het altijd zijn passie is geweest om jonge mensen te helpen heeft hij eerst zelf vanaf zijn 25ste een goedlopend bedrijf de evenementen en toerisme industrie gehad. Hij is altijd veel op tournee geweest en wilde mensen met een missie met elkaar in aanraking brengen. Tot zijn sector door covid werd getroffen en hij zelf zijn faillissement moest aanvragen. Dat hield Rob echter niet tegen, hij is een entrepreneur in hart en nieren en greep deze kans aan om zo nog meer in zijn kracht te staan.

Coachen is iets wat Rob altijd al gedaan heeft, al voordat hij er zijn werk van maakte. Door het delen van zijn ervaringen heeft hij mensen willen inspireren. Acht jaar geleden heeft dat voor hem een naam gekregen. Alles wat hij altijd al deed valt onder de benaming coaching. Vanuit die realisatie is hij zijn eigen coaching platform gestart, SmartKickstart genaamd. Echter was dat niet het enige waar hij zich mee bezig hield. Rob heeft een brede visie, en daaruit kwam een ander idee voort. Een praktisch werkboek met zijn eigen tips en ervaringen. Hij wilde namelijk nog meer mensen bereiken en helpen, iets wat hij op deze manier kon realiseren. ‘De reis naar jouw ondernemerschap’, het boek van Rob, werd een feit.

Juist door deze ervaringen weet Rob exact hoe het is wanneer het leven rake klappen uitdeelt, en ook hoe je daar mee om kunt gaan. Hij begrijpt precies wat zijn klanten bedoelen maar heeft ook de handvaten om hen zelf veranderingen in het leven aan te brengen. Mede geïnspireerd door zijn vrouw heeft Rob dit proces zelf ook doorlopen en helpt hij nu graag anderen. ‘Door je bewust te worden van je “zijn” kun je daarna met kracht aan de slag met je potentie’ is hoe hij er over denkt. Eerst je bewust worden van jezelf, voordat je kunt “doen”. Rob helpt mensen vanuit het positieve te kijken, zich te focussen op wat er wél goed gaat en niet wat er niet goed gaat. Hij adviseert zijn klanten dan ook een omgeving op te zoeken waarin zij positiviteit kunnen vinden. Hij kan enorm genieten van het proces die klanten door maken. Door bijvoorbeeld gezamenlijk hand in hand richting een scenario te gaan waar een klant zich goed bij voelt. Of door gezonde discussies aan te gaan om zo achterliggende emoties en gevoelens te ontdekken en dat als vertrekpunt te gebruiken.

Door te reizen leert Rob nog meer van de ervaringen die hij opdoet. Hij is twee jaar lang de wereld over gegaan als vrijwilliger. Nu is hij nog werkzaam in ontwikkelingslanden voor vrijwilligerswerk en start – ups. Hier heeft hij met eigen ogen ervaren hoe het is om geen toegang tot educatie te hebben en dit heeft het vuur in hem alleen maar meer aangewakkerd. Hij wilt mensen graag bewust maken dat ze altijd een eigen keuze hebben in het leven.

Rob merkt dat de wereld ook aan het veranderen is, zeker op het gebied van hulpvragen. Hulp vragen is niet zwak, hulp vragen is juist sterk. Startwijzer is hier een goed voorbeeld van, het toont aan dat als je hulp vraagt en je met je coach aan de gang gaat je echt resultaat kunt boeken. Het gedachtegoed van Hannie heeft hem de doorslag gegeven voor Startwijzer aan de slag te gaan als ondernemerscoach en loopbaancoach in Heiloo en omstreken. Hij hoopt dan ook dat hij nog een lange tijd mensen kan helpen de wereld met een vrije blik en een glimlach op hun gezicht te bekijken!