fbpx

starters met een verhaal

als fotografe is Simone echt zichzelf

“Ik heb altijd al aan fotografie gedaan. Eerst met een systeemcamera, gezellig foto’s maken op vakantie. Pas sinds de geboorte van mijn dochter bedacht ik me dat ik ook van die mooie ‘newborn’ foto’s wil maken. Toen ben ik mij daarin gaan verdiepen en heb ik een opleiding gevolgd. Ik dacht: hier wil ik wel mijn baan van maken, dit is ontzettend leuk!

Na mijn zwangerschapsverlof wilde ik minder uren maken en kon ik niet meer terug naar de baan die ik had al gastvrouw. Bij de functie die ik in plaats daarvan aangeboden kreeg werd al mijn energie weggetrokken. Ik besloot daarom ontslag te nemen en even mijn opties te bekijken. Toen dacht ik, ik ga zzp’er worden in hetgeen mij gelukkig maakt: dat was fotografie! Ik ben eigenlijk mijn hart nagegaan.

Naast het fotograferen vind ik de marketing superleuk om te doen, ik vind het leuk om mijn creativiteit daarin te uiten. Ik vind het superleuk om content te maken voor social media, er zijn vaak meer ideeën dan waar ik tijd voor heb. De boekhouding vind ik wel lastiger. Het is de belangrijkste taak van je onderneming, maar het is niet de leukste.

Ik wil mensen blij maken met een herinnering die tastbaar is, zodat ze altijd op die tijd terug kunnen kijken met een fijn gevoel. Niet zozeer omdat het mij geld oplevert, maar omdat het mensen geluk brengt. Het idee dat ik iemand blij kan maken met mijn werk, vind ik heel mooi.

Als je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit meer een dag te werken. Oftewel, als je doet wat je leuk vindt, heb je niet het gevoel dat je werkt. De vrijheid om te doen om te doen wat ik leuk vind is zó fijn. Ik ben vroeger veel gepest, dan word je onzeker. Als je dan de stap maakt om echt jezelf te zijn, waar dit ook onder valt, dan voelt dat goed.

Ik zou andere ondernemers aanraden te doen wat hun hart hun ingeeft. Pak daarnaast alle hulplijnen die er om je heen zijn aan. De coaching bij Startwijzer, het UWV, je hebt een heel net om je heen dat niet iedereen ter beschikking heeft.”

Het verhaal van Simone Pool uit Hillegom
www.sim-pics.com