fbpx

starters met een verhaal

“Ik ben het meest trots op dat ik het zo snel voor elkaar kon krijgen om een eigen zaak te hebben. Het kwam onverwachts op mijn pad, maar ik heb het met twee handen aangepakt en er alles aan gedaan zodat ik de zaak kon overnemen. De afgelopen twee jaar ben ik ben erachter gekomen dat dit het werk was dat ik zocht. Ik voel me als een voetballer die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt.”

schoenmaker Khalid heeft zijn passie gevonden

“Na tien jaar lang als beveiliger op Schiphol te hebben gewerkt, ben ik wegens ziekte uitgevallen. Ik werd extreem depressief en ik ging nauwelijks meer de deur uit. Op aanraden van mijn neef heb ik besloten de opleiding tot schoenmaker te volgen en stage te lopen in de schoenmakerij waar hij voor werkt. In februari 2019 heb ik mijn diploma gehaald, drie maanden later won ik de prijs voor beste schoenmaker van Nederland en in oktober van dat jaar heb ik in Medemblik een schoenmakerij overgenomen.

Ik ben het meest trots op dat ik het zo snel voor elkaar kon krijgen om een eigen zaak te hebben. Het kwam onverwachts op mijn pad, maar ik heb het met twee handen aangepakt en er alles aan gedaan zodat ik de zaak kon overnemen. De afgelopen twee jaar ben ik ben erachter gekomen dat dit het werk was dat ik zocht. Ik voel me als een voetballer die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt.

De reactie van klanten is voor mij veel waard. Sinds de opening van de schoenmakerij hebben we geen één ontevreden klant gehad. Ik heb geprobeerd een moderne winkel te combineren met ouderwetse gezelligheid, door een zithoek te creëren waar mensen een kopje koffie kunnen drinken. Daarnaast werk ik aan een nieuw concept, waarbij mensen in de winkel producten kunnen bekijken om het vervolgens online te bestellen. Daarmee combineer ik het gemak van online shoppen met de service en klantgerichtheid van de winkel.

Dat wil ik andere ondernemers dan ook als tip meegeven: ga klantgericht te werk. Je moet je klanten goed behandelen in alles waar ze mee komen. Ook al kost het je moeite, en in sommige gevallen zelfs centjes. Een klant houden is beter dan een klant die eenmalig iets koopt en nooit meer terugkomt. Daarnaast kun je altijd een boze klant binnen krijgen, de kunst is echter om diegene vrolijk weer weg te zien gaan.”