fbpx

starters met een verhaal

Rebecca vond rust en regelmaat als schoonheidsspecialiste

Toen ik bij Startwijzer begon, was ik even de weg kwijt en wist ik niet wat ik wel en niet kon. Ik ben afgestudeerd aan de hoge hotelschool en heb een aantal jaar in de horeca gewerkt, maar ik liep steeds tegen een muur aan. Keer op keer werd ik ziek omdat ik teveel van mijzelf vroeg, wat soms zelfs resulteerde in een ziekenhuisopname. Ik ben op mijn 19e ziek geworden en ik was inmiddels 27.

Ik kwam erachter dat ik mij het beste voel bij rust, regelmaat en planning; precies wat de horeca je niet brengt. Ik wist dat het roer om moest, maar hoe doe je dat? Ik wilde namelijk wel iets doen waar ik gelukkig van werd. Samen met Hannie ging ik terug naar de kern; wat maakte voor mij de horeca zo leuk en zou ik dat ook in een ander beroep terug kunnen vinden?

Tijdens mijn gesprekken met mijn coach Hannie van Lent had ik het steeds over mijn passie voor verzorging van de huid en wenkbrauwen. Ze vroeg mij of ik het leuk zou vinden om daar mijn werk van te maken. Ik had er nog nooit zo over nagedacht, ik zag het altijd meer als een hobby. Na een aantal testen en gesprekken was ik ervan overtuigd dat ik deze kant op wilde gaan.

Voor mij is het belangrijkste aspect van mijn werk de mensen. Ik hou van kletsen, levensverhalen horen en nieuwe mensen ontmoeten. Na alle testen en gesprekken heeft Hannie alles naast elkaar gelegd en kwamen we uit op het beroep van schoonheidsspecialiste.

Ik wilde een opleiding doen, zodat ik een goede start kon maken. Startwijzer koppelde mij aan het Juniusfonds, dat mij geld kon lenen om mijn opleiding te bekostigen. Ik heb de opleiding versneld binnen 1 jaar afgerond en kon toen direct voor mijzelf starten.

Mijn dromen voor de toekomst zijn zeker aanwezig, maar ik ben ook supertevreden zoals het nu gaat met mijn salon. Toen ik begon wilde ik nog allemaal dingen erbij gaan doen, zoals permanente make-up, maar ik besefte mij dat ik dat eigenlijk niet zo leuk vind. Het allerleukst vind ik om gezichtsbehandelingen te geven en wenkbrauwen te doen. Natuurlijk staat er wel wat op de planning, ik ben bijvoorbeeld bezig met een samenwerking voor een nieuwe productenlijn, maar dat komt volgend jaar.

Mijn tip voor andere ondernemers is gewoon durven en doen. Zodra je in de trein stapt en op weg gaat, dan valt het allemaal wel mee. Je komt vanzelf aan bij het station. Gaat het niet helemaal goed, dan moet je niet vergeten dat er altijd heel veel mensen zijn die je willen helpen. Vraag hulp aan de mensen om je heen, je netwerk en anders aan onbekenden op Facebook. Veel mensen willen je helpen, want het is niet niks om een onderneming op te starten en veel mensen hebben er bewondering voor dat jij het durft.

Het verhaal van Rebecca Birch uit Zuid-Scharwoude | www.becsbeautysalon.nl | @becsbeautysalon | Bec’s Beauty Salon op Facebook | gecoacht door Hannie van Lent