fbpx

starters met een verhaal

Ploggend ruimt Daan de stranden op

Mijn leven is 180 graden gedraaid van commerciële marketing en sales voor de grootste telecombedrijven van Nederland naar duurzaam ondernemer met mijn eigen stichting. Het begon allemaal in Bussum. Ik heb daar 17 jaar van mijn leven gewoond en ben toen begonnen aan mijn studie commerciële economie in Amsterdam. Ik had gelijk een goede baan bij KPN en ik wilde daar carrière maken. Ik kwam echter in een overspannen situatie terecht door een combinatie van werk- en privéstress. Toen ik weer ging werken in de wereld van telecom vroeg ik mijzelf af: ben ik hiermee wel gelukkig? Alles werd voor mij in deze periode onzeker en daardoor viel ik heel hard om. Uiteindelijk belandde ik in de Ziektewet. Na een lange periode van paniekaanvallen en daaropvolgend een hele zware burn-out wilde ik weten wat er nou precies aan de hand is. Een langdurig onderzoek in het ziekenhuis en met de GGZ bepaalde dat ik bipolair en hoogsensitief (HSP) als karakter heb. Dit voelde voor mij uiteindelijk als een bevrijding, wetend waar ik aan kon werken. Ik ben ze gaan omhelzen als superpower.

Ik ben toen begonnen met mijn stichting Target Earth Foundation. Ik wilde mij graag meer gaan inzetten om de wereld een beetje mooier te maken. Toen ik net begon met de beach cleanups kwam het niet gelijk van de grond. Het was ook lastig om dit fulltime te doen, omdat er nog geen donaties binnenkwamen voor de stichting. Door samenwerkingen met de lokale horeca was er steeds meer animo en kwam het op gang. Het is voor mij een fantastische combinatie; ik maak mensen bewust van de natuur om hen heen en ik mag mijn dagen spenderen op het strand. Mooier bestaat niet.

Tijdens een van mijn wandelingen ben ik op het idee voor de PlogSack gekomen. Dit is een modulaire rugzak met daarin een duurzame afvalzak verwerkt. Het is erg handig voor beach cleanups en de trend plogging.  Tijdens de beginperiode van corona heb ik de PlogSack geïntroduceerd. De eerste verkopen waren een feit! Ik mocht ze zelfs verzenden naar het buitenland. Het leuke is dat ik steeds meer commerciëlere klussen kan aannemen, bijvoorbeeld beach cleanups als bedrijfsuitje organiseren. Dit jaar doe ik met PlogSack net als vorig jaar een landelijke beach cleanup, waarbij ik dag na dag alle stranden afloop!

Met behulp van Startwijzer heb ik PlogSack beter kunnen opbouwen. Mijn coach Frank Bakker heeft mij erg geholpen met structuur aanbrengen in de onderneming, de boekhouding en het zorgen voor orde en planning. Ook op persoonlijk en spiritueel vlak hebben we een hele goede klik.

Ik ben zo trots dat ik afgelopen jaar dit allemaal heb kunnen realiseren en dat ik mij niet uit het veld heb laten slaan. Ik heb kunnen laten zien dat je de wereld een beetje mooier kunt maken. Uiteindelijk hoop ik ooit een team om mij heen te verzamelen dat mij kan helpen met mijn stichting en bedrijf. 

Voor alle toekomstige ondernemers: laat je vooral niet leiden door je angsten. Als een droom helder is, zal deze niet veranderen met tijd. Het is een bericht van je intuïtie, dus ga ervoor. Je kan onderuit gaan en je zult tegenslagen krijgen, maar sta daarna gewoon weer op en wees blij met kleine overwinningen! 

Het #verhaal van Daan Strang | www.plogsack.nl | @plogsack | PlogSack op Facebook | gecoacht door Frank Bakker