fbpx

starters met een verhaal

Olaf hervond werkgeluk als ondernemer

‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ is een uitspraak die we allemaal kennen. Olaf Alleman ondervond daar de gevolgen van toen hij tijdens zijn werk van de trap viel en zijn voet verbrijzelde. Er kwam veel metaal en kunststof aan te pas om zijn voet te redden, iets dat uiteindelijk lukte. Echter, niet gemakkelijk of zonder pijn.

Olaf had nog nooit eerder als zzp’er gewerkt, maar na zijn herstel voelde het voor hem als de juiste keuze. Hij had al eerder een idee voor een onderneming gehad, maar dit was nooit van de grond gekomen. Samen met zijn coach Micha Vonk schreef hij zijn ondernemingsplan en startte hij officieel zijn bedrijf in december 2021.

Wat rustig begon, werd na een half jaar al winstgevend en is nu een succesvol familiebedrijf. Naast zijn dochter, zoon en vriendin werken er ook andere personeelsleden in het bedrijf, die inmiddels veel van zijn werkzaamheden overnemen. Er staat nu weer een vacature voor een vaste kracht op de website. Als koppige West-Fries, zoals hij zichzelf omschrijft, negeert hij veel, inclusief zijn pijn. Hij overlegde veel met Micha over wat verstandig was. “Je hebt toch een bepaalde trots,” zegt hij zelf.

Olaf vindt het fijn dat zijn bedrijf stabiel is, maar zegt ook dat je er als ondernemer wat stress bij kunt krijgen, in tegenstelling tot wanneer je in loondienst bent. Micha had hem al veel uitgelegd, maar toch schrok hij bijvoorbeeld van wat hij moest afdragen aan de Belastingdienst. De laatste afwikkelingen met het UWV vielen Olaf zwaar, maar desondanks is hij over het algemeen erg blij. Hij waardeert nog steeds dat hij door hen bij Startwijzer terecht is gekomen. “Ik kan nu veel meer dankzij de hulp van Startwijzer en Micha.”

“Het ziet er allemaal groots uit, een onderneming. Maar eigenlijk moet je jezelf buiten het plaatje zetten en er als het ware boven gaan hangen,” zegt Olaf. “Alles is mogelijk. Er zijn minder mooie momenten en dingen die je minder leuk vindt om te doen, maar je mag zeggen wat je denkt en ook weerwoord geven. Luister naar de tips van Startwijzer.”

Wil je meer lezen over het bedrijf van Olaf of de vacatures bekijken? Ga dan naar www.riooltechniekalleman.nl.