fbpx

starters met een verhaal

Natascha durft te zijn wie ze is

Ik vind het soms lastig om uit te leggen wat ik doe, omdat het best wel veel is. Laat ik beginnen met mijn eigen praktijk. In mijn praktijk aan huis werk ik als spiritueel therapeut, zelf noem ik het transformatiecoach. Als mensen naar mij toe komen zet ik iets in gang wat hun leven transformeert en dat doe ik op verschillende manieren. Ten eerste ben ik een schrijvend medium, dat houdt in dat ik zonder iets te weten van iemand begin te schrijven over deze persoon. Dit helpt hen antwoorden en inzicht in hun eigen leven te krijgen. Ik ben ook therapeut en behandelaar, ik ga met mensen in gesprek over hun klachten en problemen en samen zoeken we tijdens de behandeling de oorzaak hiervan. Tijdens zo’n sessie kunnen behoorlijk wat pijnpunten aangeraakt worden om heling in gang te zetten. Ik werk niet met medicatie, maar met transformatie.

Transformatiecoach word je niet zomaar, daar gaat een heel proces aan vooraf. Het begon in 2003 meer vorm te krijgen toen ik ontdekte dat ik de gave heb om automatisch schrift uit te oefenen. In het begin schaamde ik mij ervoor, omdat het raar was en anders dan normaal. Uiteindelijk kon ik dit omarmen. Voordat ik echt de stap durfde te zetten naar wie ik ben, heb ik allerlei soorten banen uitgeoefend. Deze stappen hebben ervoor gezorgd dat ik nu mijn ultieme job en roeping heb gevonden.

Zelf ben ik een hoogsensitief persoon (HSP), hierdoor zijn de prikkels die ik van de buitenwereld ervaar intenser. Het is daarom niet altijd even makkelijk om mijn werk te doen. Als ondernemer kan ik helaas geen volle praktijk hebben, dat is wel wat ik altijd heel graag wilde. Ik moet heel gedoseerd mensen behandelen. Maximaal één persoon per dag en soms een dag geen. Ik moet doseren, omdat ik heel veel dingen voel en dat heel vermoeiend is. Soms vragen mensen zich daarom af waarom ik dit werk doe. Het antwoord hierop is makkelijk: niets maakt mij blijer dan mijn klanten te kunnen helpen met mijn behandelingen.

Ik ben door het UWV in contact gekomen met Startwijzer. Ik was door meerdere omstandigheden afgekeurd, alleen wilde ik niet afwachten en ongelukkig gaan zitten zijn. In plaats daarvan kijk naar wat ik wel kan en hoe ik weer verder kan ontwikkelen. Ik ben altijd open en eerlijk naar het UWV geweest dat ik niet stil wil zitten en altijd wil blijven leren. Daarom krijg ik nu begeleiding bij Startwijzer. Ik word begeleid door mijn coach Tini Worp. We hebben heel veel gemeen met elkaar, dus het is een goede match. Zij helpt mij bij mijn bedrijfsplan, met de expertise uit haar eigen praktijk en de goede gespreken. Mijn coach is zelf ook een HSP ondernemer, dus kan mij ook op dat vlak goed begeleiden.

Naast mijn praktijk heb ik nog een andere droom. Al heel veel jaar heb ik het gevoel dat het mijn missie is om health parken op te zetten met een community. Dit is een soort vakantiepark waar mensen kunnen komen om te genezen zonder medicijnen, met behulp van de natuur, muziek en meditatie. Hierbij zullen we werken met medicinale planten, alternatieve geneeswijzen, frequenties, zuiver eten, meditatie, gezonde gedachtes, beweging, en meer. Ik ben nu in gesprek met mensen die dit ook willen gaan doen, we zijn druk bezig met deze community op te bouwen. Daar komt nu steeds meer beweging in, dus het blijft niet alleen bij dromen.

Ik kan dus ook als enige tip meegeven aan andere ondenemers: volg je hart. Doe alleen datgene waarvan je aangaat en energie krijgt.

Het verhaal van Natascha Stathi uit Edam | www.transformatiecoaching.com | Natascha op Youtube | gecoacht door Tini Worp