fbpx

starters met een verhaal

met persoonlijke aandacht geeft Petri rust

“Als kind heeft mijn moeder mij altijd meegegeven: zorg dat je onafhankelijk blijft. Ik had echter niet gedacht dat ik ooit nog zou gaan ondernemen, totdat ik zeven jaar geleden in een burn-out kwam en kampte met chronische vermoeidheid. In deze periode dat ik thuis zat ben ik me verder gaan verdiepen in de yoga. Eerst voor mezelf, later werd ik gevraagd om als yogadocente in te vallen. Na drie jaar als freelancer besloot ik op aanraden van klanten voor mijzelf te beginnen.

Het starten van een eigen onderneming is een uitdaging en het zoeken van een geschikte yogaruimte bleek uiteindelijk mijn grootste uitdaging te zijn. Ik had het bijna opgegeven, maar het doorzetten heeft geloond. Na ruim een half jaar zoeken had ik iets moois gevonden. Het is hard werken als zelfstandig ondernemer, maar het brengt zoveel moois met zich mee. Nieuwe mensen leren kennen en mensen helpen brengt veel vreugde mee, dat is fantastisch.

Ik zie dat yoga mensen op dezelfde manier helpt als dat het mij heeft geholpen. Je krijgt daardoor ook een verbinding met elkaar, een soort community. De droom van een eigen yogastudio is werkelijkheid geworden. Ik volg nu een opleiding om mijn volgende droom te verwezenlijken: als yogatherapeut aan de slag gaan. Ik merk dat vrij veel mensen in de lessen gezondheidsklachten ervaren, en in groepsverband is het lastiger om iemand gerichte hulp te bieden. Als yogatherapeut kan ik in een-op-een sessies mijn cliënten beter helpen.

Ik raad andere startende ondernemers aan om vooral bij zichzelf te blijven en op zichzelf te vertrouwen. Als je een goed idee hebt, als je echt iets wilt bereiken, en je er met passie keihard voor werkt, dan kom je overal. Persoonlijke verbinding en aandacht vind ik erg belangrijk. Zo ken ik alle namen van mijn leden, bouw ik een fijne band met ze op en er ontstaan prachtige vriendschappen.

Op de openingsdag van de yogastudio kwam mijn Startwijzer coach Annemiek langs met een mooi geschenk 🎁, waar ze veel aandacht aan had besteed. Dat vond ik zo leuk, zo lief van haar. Deze persoonlijke aandacht geef ik door aan mijn leden, zodat ze weten dat ze mij kunnen vertrouwen, dat ze zich thuis en op hun gemak kunnen voelen 🏠. En dat ze na iedere yogales naar huis gaan met een prachtig gevoel van welzijn in lichaam en geest.”

Het verhaal van Petri Sterrenburg uit Boxtel
www.yoga-ster.nl