fbpx

starters met een verhaal

met kledingvermaak komt Iris in een flow

“Sinds drie jaar doe ik ‘Vermaak op vrijdag’ in kringloopcentrum 2Switch in Arnhem. In een re-integratieprogramma van mijn vorige werk boden ze mij hier een plek aan achter de kassa, maar dat is niet echt mijn ding. Daarom vroeg ik heel spontaan: ik wil hier best iets doen, maar is hier iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kan? Toen is het balletje gaan rollen, en mocht ik in het magazijn kijken wat er niet verkocht werd.

Dingen die blijven liggen in het kringloopcentrum vermaak ik nu tot iets anders. Het is heel divers, het materiaal kan een stuk stof zijn, een bank, een lampenkap. Het resultaat kan bijvoorbeeld een jas zijn, of een tas. Ik had een aantal jaren geleden niet verwacht dat ik dit zou maken, dat ik dit zou doen. Ik ben heel blij dat ik hier zit, waar ik nu zit.

Ik ben trots op het feit dat ik steeds zeg: ik weet niet of ik het kan, maar ik denk het wel. Dat ik steeds weer nieuwe dingen leer. Het leuke van het creëren van iets is dat ik niet weet waar het precies naartoe zal gaan. Ik weet met mijn onderneming ook niet helemaal waarheen dat exact gaat leiden. Maar dat het heel klein blijft, dat weet ik wel. Dit is mijn beperking, ik kan het niet op grote schaal. Maar tegelijkertijd denk ik wel, ik haal eruit wat erin zit, ik ga wel mooie dingen maken.

Het verhaal van Iris Stern
www.instagram.com/5stern.producties/