fbpx

starters met een verhaal

Marjolein’s fotografiebedrijf biedt haar kansen

Op haar zestiende kreeg Marjolein een camera van haar ouders. Van kinds af aan heeft ze fotografie altijd al interessant gevonden. Toen Marjolein in 2009 de diagnose fibromyalgie kreeg, kocht ze een nieuwe camera. Alles waarvan de dokter zei dat ze het niet meer zou kunnen, wilde Marjolein juist doen. “Van een nee een ja maken,” zoals ze zelf zegt

Vanaf dat moment ging Marjolein altijd met haar camera op pad en kwam ze in 2011 bij een fotografieclub terecht. Een jaar daarna nam zij deel in de expositiecommissie van de fotografieclub. Dit wakkerde haar passie voor fotografie nog meer aan en motiveerde haar om haarzelf meer te ontwikkelen. Ze heeft zelf al een paar keer de publieksprijs gewonnen. Portretfotografie, natuurfotografie maar ook hondenfotografie draait Marjolein haar hand niet voor om.

Nadat Marjolein de foto’s van de trouwringen voorafgaand aan haar bruiloft zelf maakte, en iedereen vroeg “waar ze deze had laten maken,” begon het idee van zelfstandig fotografe meer te kriebelen. Dankzij de steun van haar buurvrouw, die Marjolein echt aanmoedigde, ging ze verder met het idee een bedrijf te starten.

Samen met haar coach Frank is ze gaan kijken naar de mogelijkheden. Een eigen bedrijf biedt haar veel kansen. Ze hoeft er geen fulltime inkomen uit te halen maar kan toch productief bezig zijn. Juist dit aspect is vanwege haar ziekte heel fijn.

Andere ondernemers adviseert Marjolein dan ook koppig te zijn. Als zelfstandig ondernemer moet je doorzettingsvermogen hebben en je niet laten tegenhouden door anderen. “Gun jezelf echter ook de tijd, want deze heb je nodig.”

Marjolein van Fotostudio Spek – Sluijs https://fotostudiospeksluijs.nl/