fbpx

starters met een verhaal

Marcel gaat voor het Rijksmuseum

Een beroemdheid binnen Startwijzer is Marcel de Jong. Marcel is een kunstschilder die werkt op Hoornse bodem en die zichzelf breed heeft ontwikkeld. Zijn stadsgezichten, aquarel- en olieverfschilderijen zijn waar hij om bekend staat, echter is hij in alle media en kunstvormen thuis. Ook is Marcel bezig met zijn eigen kunstlijn. Stilzitten is niet voor hem weggelegd.

Naast zijn werk als kunstenaar is Marcel huismeester bij de GGZ. Op dit moment meer een bijbaan voor hem, maar het maakt hem een drukbezette man. Zijn exposities en zijn werk op aanvraag maken dat hij zich soms nog afvraagt wat vrije tijd is. Een traject bij Startwijzer lijkt dan overbodig, toch is dit niet het geval. Op jongere leeftijd bleek Marcel namelijk psychosegevoelig te zijn. Ondanks dat hij hier eigenlijk al jaren goede methodes en handvatten voor heeft om mee om te gaan, heeft deze diagnose hem in het spreekwoordelijke hokje geplaatst.

Een hokje waar Marcel zich absoluut niet thuis in voelt en hij zich niet in wil laten plaatsen. Samen met zijn coach Frank Bakker is hij zich dan ook meer gaan focussen op zijn onderneming. Zo hebben zij zich gefocust op onder andere de verkoop van de schilderijen en hoe dit te optimaliseren.  

Met succes. Marcels werk wordt op meerdere plekken geëxposeerd en ook geeft hij workshops om anderen creatief bezig te laten zijn. Zoals het nu gaat vindt hij fantastisch. Toch heeft ook Marcel nog een toekomstdroom. Het liefst ziet hij zijn werk ooit nog in het Rijksmuseum hangen. Tot die tijd focust hij zich op het maken van “Rijksmuseumwaardige kunst.”

Wil je meer van Marcels werk zien? Kijk dan eens op https://atelier-dejong.nl/ of bij Carré d’Artists aan de Wolvenstraat in Amsterdam.