fbpx

starters met een verhaal

Laat Patrick maar brouwen…

Het verhaal achter Breugem bier is begonnen in 2009 door meesterbrouwer Patrick Breugem, brouwer van het eerste uur. Brouwend sinds 2004 bij onder andere bij De Prael, De Molen, Het Veulen & De Zeven Deugden. De basis van zijn merk komt voort uit Patricks positieve levensinstelling. Jaren geleden kreeg Patrick een ernstig ongeluk en lag hij enkele weken in coma. Hij vocht zich echter terug en ging doen wat hij het liefste deed, namelijk bier brouwen.

Een ‘bijwerking’ van het ongeluk is dat Patrick rechtdoorzee en ongefilterd door het leven gaat. Hij benadert iedereen met dezelfde openheid en is een echte verbinder. In plaats van hem te labelen als ‘man met een makke’, omarmt iedereen zijn positieve blik en heeft hij hier juist zijn kracht van gemaakt. Het merk Breugem is gebouwd op die open levensinstelling.

Patrick’s doel als ondernemer is zijn bier in heel Nederland te verkopen en mogelijk zelfs daarbuiten. Hij wil een belangrijke speler worden in de biermarkt. Zijn ondernemerscoach Roelf helpt hem daarbij. Zoals Patrick zelf zegt: “Hij kijkt over mijn schouder mee en geeft me rust.” Het traject bij Startwijzer geeft hem daardoor de kans Breugem bier nog beter op de rit te krijgen. Startwijzer betekent voor Patrick een bedrijf dat anderen kansen biedt. Een kans op re-integratie, of dit nu via een eigen onderneming of in loondienst is. Ook wanneer je “iets hebt” zoals in Patrick’s geval zijn niet aangeboren hersenaandoening als gevolg van zijn ongeluk.

Als tip voor andere ondernemers zegt Patrick: “Laat je niet weerhouden, blijf doorgaan. Zorg dat je een goed team om je heen verzamelt zodat je ondanks je beperkingen kan blijven staan. Probeer overzicht te houden in je onderneming. Dit gaat beter wanneer je regelmatig rust neemt en tijd voor jezelf neemt.”

Ga naar Breugembier.nl