fbpx

starters met een verhaal

Kalina heeft er een tandje bijgezet

Kalina Miluć uit Polen heeft in haar geboorteland hard gestudeerd om mondhygiëniste te worden. Toen ze naar Nederland kwam, dacht ze dat ze met haar buitenlandse diploma in Nederland niet aan de slag kon. Kalina liet daarom voorlopig haar droom varen en ging aan het werk als orderpicker.

Door problemen met haar bekken als gevolg van een zwangerschap kon Kalina echter niet door met haar werk. Met haar loopbaancoach Leonne Meijs besloot ze toen op zoek te gaan naar mogelijkheden om toch haar droombaan van mondhygiëniste uit te oefenen. Een eerste opsteker kwam toen ze er samen na onderzoek online achter kwamen dat Kalina’s opleidingsniveau vergelijkbaar is met HBO in Nederland.

De volgende stap was veel belletjes plegen met mondzorgpraktijken in de regio. De eerste kans die Kalina kreeg om mee te lopen was meteen een succes; ze kon na twee dagen al meewerken aan behandelingen en kreeg kort daarna een werkervaringsplek aangeboden. De kers op de taart is het aanbod van een flexcontract bij een andere mondzorgpraktijk, wat Kalina de mogelijkheid geeft het werk te doen waar ze van houdt.