fbpx

starters met een verhaal

jongerenwerker Maindrian heeft ervoor gevochten

“Ik ben wedstrijd kickboxer en wedstrijdjudoka geweest. Nu, geef ik daar zelf les in. Alles wat ik in de ring heb geleerd, geef ik door aan het bedrijfsleven en in de lessen aan jongeren. Mijn grootste les is dat zo’n fysiek gevecht eigenlijk over jezelf gaat. De tegenstander is geen vreemde, dat is een spiegel van jezelf en je gaat het gevecht aan met jezelf. Het wordt interessant wanneer je beseft dat je met die zelfkennis je leven kan bevorderen.

Ik kom van de straat, heb een moeilijke jeugd gehad en heb letterlijk moeten vechten voor mijn bestaan. Zodoende ben ik niet alleen opgeleid om jongerenwerk te doen, maar ook ervaringsdeskundige, waardoor ik gemakkelijk in verbinding kom met de jongeren. Dat helpt me om jongeren op een constructieve manier en door middel van bepaalde spelletjes om te laten gaan met frustratie en stress. Zo ontstaat er ruimte en dat geeft ze een ander perspectief op de mogelijkheden in hun leven.

Op dit moment geef ik yoga-nidra, klankschaalmassages, soundhealings, traditionele Muay Thai en kickbokslessen. Uiteindelijk hoop ik een “centrum van licht” te openen met professionals uit verschillende disciplines die zich in zetten voor verbondenheid in de samenleving. Een plek waar mensen zich op kunnen laden, kunnen helen en hun eigen kracht kunnen vinden.

Wat ik ondernemers zou willen mee geven is dat het belangrijk is om een bepaalde onbevreesdheid te ervaren. Dat stelt je in staat om je doelen te verwezenlijken. Ik noem dat krijgerschap, je kan daar meer over lezen op mijn nieuwe website.”

Het verhaal van Maindrian van Berge uit Hoorn
www.main-services.nl