fbpx

starters met een verhaal

Hard werken loont: Bahram is gevierd schilder

31 jaar geleden ben ik van Iran naar Nederland gekomen met mijn vrouw en drie kinderen. Dat is waarschijnlijk één van de engste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen: wonen in een land waarvan ik de taal niet spreek.

In Iran was ik kledingontwerper voor mannen. Dit werk kon ik hier niet makkelijk oppakken, dus ik nam elke baan aan die ik kon krijgen. Ik ben gaan schilderen, klussen, timmeren enzovoorts. Ik wilde graag leren, meer leren. Hard werken en steeds blijven groeien zit in de Perzische cultuur. Ik leerde mezelf daarom steeds nieuwe dingen tijdens het werk, zodat ik er steeds beter in werd en meer klussen kon aantrekken.

Natuurlijk zat er altijd al een ondernemer in mij. In 2007 ben ik voor mijzelf begonnen met mijn bedrijf de Drie Ringen. Het is een schilder- en afwerkingsbedrijf, waar ik heel erg trots op ben. Ik begon als zzp’er en nam kleine klussen aan als behangen en schilderen. Ik was voor mijzelf begonnen omdat ik mijn eigen baas wilde zijn en mij nog meer wilde gaan ontwikkelen in het vak.

Mevrouw Buis van de gemeente Hoorn heeft mij heel veel geholpen met het opstarten van mijn bedrijf. Ik mocht mijn verhaal vertellen en die deelde zij weer met anderen. Zo ben ik ook bij Startwijzer gekomen. Startwijzer heeft mij geholpen met een opleiding en een starterslening. Daarnaast is ook mijn zoon Sepehr geholpen bij zijn start als modeontwerper.

We zijn nu 14 jaar verder, het bedrijf doet het goed en is alleen maar gegroeid. Het geheim van het langdurig bestaan van mijn bedrijf is hard werken en eerlijk zijn. Daarnaast gaan we ook geen uitdaging uit de weg. We hebben ons gespecialiseerd in schilderwerkzaamheden aan monumentale panden in oudhollandse stijl. We schuwen geen enkele klus, groot of klein.

Ik ben trots op wat ik deze jaren heb geleerd en dat het bedrijf nog steeds goed loopt, maar het meest trots ben ik op mijn zoon Sepehr. Hij heeft zijn dromen gevolgd en is nu een succesvol modeontwerper. Ik vind het ook heel leuk om samen aan één van zijn nieuwe collecties te werken. Dat brengt mij veel geluk.

Dus mijn tip naar de toekomstige ondernemer is niet bang zijn. Ik ben ook pas op mijn 40ste mijn eigen bedrijf begonnen, het is nooit te laat. Wees niet bang om anderen je een handje te laten helpen. En vergeet niet dat 1 woord je leven kan veranderen.

Het #verhaal van Bahram Maghsoudi uit Hoorn | www.drieringen.nl | gecoacht door Hannie van Lent