fbpx

starters met een verhaal

Een droom werd werkelijkheid voor Jacqueline

In december 2021 werd Jacquelines droom werkelijkheid. Haar praktijk, massagepraktijk Rietveld, werd opgericht. Vanzelf ging het allemaal niet; voor ze echt van start kon gaan, moest ze eerst nog een operatie ondergaan. Een paar maanden later kon Jacqueline dan eindelijk  beginnen. De endometriose én haar versleten rug maken dat de ene dag beter is voor Jacqueline dan de ander. Een eigen onderneming was dan ook een grote wens van haar. Op deze manier kan ze zelf haar werk plannen en dagen indelen. Gaat het een dag wat minder, dan heeft ze zelf in de hand hoe ze die dag invult. 
 
Voor ze haar praktijk begon, heeft Jacqueline altijd als pedagogisch medewerker in de kinderopvang gewerkt, tot dit fysiek niet meer ging. Het werk werd te zwaar en ze moest teveel uren achter elkaar werken. Ze had altijd al de droom van een eigen onderneming “maar vastigheid geef je niet zomaar op”, volgens Jacqueline. Uiteindelijk nam ze het besluit en begon ze aan de opleiding tot masseuse. 
 
Haar ondernemerscoach Nelleke is voor Jacqueline altijd een sparring partner en steun in de rug geweest. Als Jacqueline bepaalde dingen spannend vond, sleepte Nelleke haar daar doorheen. Administratie was bijvoorbeeld iets waar Jacqueline nog niets van wist. Nu vindt ze het leuk om haar cijfers bij te houden omdat je dan de resultaten goed ziet.  
 
Ze is dan ook ontzettend trots op haar eigen praktijk en vindt het fijn dat ze “weer bij de maatschappij hoort”. De klanten gaan met een goed gevoel de deur uit en komen ook weer terug, iets waar Jacqueline natuurlijk erg blij mee is. Ze adviseert andere ondernemers dan ook om “het gewoon te doen en niet af te wachten. Niet bij de pakken neer gaan zitten maar je droom waarmaken!”