fbpx

starters met een verhaal

Cynthia stileert huizen in de verkoop

“Ik heb enkele jaren in de financiële sector gewerkt en ik ben lang zoekende geweest naar wat ik wilde. Vanuit mijn werkzaamheden voor een vastgoedbedrijf is mijn interesse in het inrichten van woningen en tuinen ontstaan.

Mijn leven veranderde toen ik een aantal jaren geleden lichamelijke klachten kreeg. Helaas is het duidelijk geworden dat, ondanks dat ik een gedeeltelijke diagnose heb, de aandoening van blijvende aard zal zijn. De enige optie om te blijven werken is om als zelfstandige aan de slag te gaan, zodat ik mijn eigen tijd kan indelen. Zo ben ik in contact gekomen met Startwijzer.

Nu werk ik als verkoopstyliste met een hands-on aanpak. Dit betekent dat ik te koop staande woningen of woningen die te koop komen te staan stileer en fotografeer. Daarnaast doe ik interieur- en tuinontwerp en advies. Een voordeel van het zelfstandig ondernemen is de mogelijkheid om in allerlei verschillende stijlen te werken, afhankelijk van de wensen van de klant. Een werkgever hanteert namelijk vaak een bepaalde stijl.

Voor mij is het allerbelangrijkste dat mijn klanten tevreden zijn. Ik heb nu een paar ontwerpen gedaan en hier goede reacties op gekregen. Ik wil beginnen met werken voor particulieren, later ook voor kantoren en restaurants. Als het helemaal mooi is, dan zou ik ook internationaal willen werken.

Als ondernemer moet je doorzetten, je moet niet denken dat je veel tijd over zult hebben of dat het makkelijk zal zijn. Je komt veel tegen want je bent overal verantwoordelijk voor. Daarom is het belangrijk je van tevoren te laten informeren en goed dingen als verzekeringen te regelen, zodat je alles op orde hebt voordat je echt begint.

Daarnaast is het van belang bij je gevoel te blijven, jezelf te blijven. Goed kijken wat je wilt bereiken en je doelen voor ogen houden. Als het af en toe niet lukt, kun je altijd je doelen wat bijstellen.

Het verhaal van Cynthia Wijnker-van den Dungen uit Zuid-Scharwoude
www.homesense-verkoopstyling.nl