fbpx

starters met een verhaal

“Als je het wat simpeler voor jezelf houdt, kom je erachter dat het werk veel leuker is.”

Coen heeft het hogerop gezocht

“In de tijd dat ik volledig in de ziektewet zat ging het thuiszitten me tegenstaan. Een maat van mij werkte voor zichzelf als hovenier, dus die dacht: als je van de bank af wilt komen, dan loop je toch een dagje met mij mee! Baat het niet, dan schaadt het niet. Hierdoor ontstond mijn interesse voor bomen. Ik wist hiervoor niet dat het bomen snoeien een fulltime job was. Ik dacht dat het een onderdeel was van hovenier zijn. Toen ben ik gaan rondsnuffelen en kwam ik een opleiding tegen die zich specialiseert op dat vakgebied. Het sprak mij ontzettend aan omdat het een opleiding is met veel praktijk. In overleg met het UWV kon ik bij deze opleiding starten. Aan het einde van de opleiding wilde ik verder als zzp’er om uit de ziektewet te stappen. Zo ben ik bij Startwijzer gekomen. 

Ik wilde ervoor zorgen dat mijn zzp carrière een succes werd en niet dat je weer maar wat gaat doen en kan terugvallen. In het begin begonnen we breed bij Startwijzer met een bedrijfsplan. Toen ik 1 oktober begon met mijn bedrijf werd ik op 3 oktober al benaderd door de gemeente Amsterdam. Daardoor werd het wat makkelijker, omdat ik geen klanten meer hoefden te werven. Mijn coach Cor Freeke heeft mij vooral geadviseerd te kijken naar kleine aandachtspunten. Cor nam ook contact op om te kijken of alles goed liep en was altijd te benaderen voor vragen.  

Ik heb in het verleden altijd heel groot gedroomd en nooit wat bereikt. Als je het wat simpeler voor jezelf houdt kom je erachter dat het veel leuker is en je beter in je hummetje zit. Zoals het nu is, is het helemaal prima. Ik ben vooral trots nu los te zijn van het UWV en trots dat ik van een bepaald ziektebeeld ben hersteld. Wie goed doet goed ontmoet, en met het werk is het totaalplaatje compleet.  

Mijn grootste advies is dat je eerlijk naar jezelf toe bent over wie je bent en wat je bijdraagt in een bepaalde situatie. Om het gevoel van die slachtofferrol te durven loslaten en kijken wat er aan de andere kant van de streep te beleven is.”

Het verhaal van Coen uit Edam