fbpx

starters met een verhaal

Caroline voelt zich rijk met alle creativiteit om haar heen

‘De wereld heeft genoeg moois om van te genieten’. Caroline sloot ons gesprek met deze zin af. Het staat centraal voor haar levensloop, die bijzonder creatief te noemen is.

Haar carrière als kunstenares startte veelbelovend. Twintig jaar lang heeft Caroline mooie opdrachten gedaan. Zo staan er 6 á 7 grote beelden van haar verspreid in Nederland. Opdrachten waarvan ze ‘een jaar kon leven’ zoals ze zelf zegt. Na de crisis veranderde dit en kwamen de opdrachten minder binnen. Zo kwam Caroline in de kinderopvang terecht, daar kon ze destijds zonder diploma werken.  Op 58-jarige leeftijd volgde ze de opleiding tot 1e graads kunstdocente voor het Voortgezet Onderwijs in de hoop les te kunnen geven en anderen creatief bezig te laten zijn. Een baan vinden is op deze leeftijd lastiger, ervaart Caroline. Tochgaat ze ervoor, tot voor kort samen met haar coach Nelleke. Ze wil graag in een museum werken of als kunstdocent actief zijn.

De pentekening die Caroline exposeert in de co-workingspace van Startwijzer is er één van een serie die tentoongesteld werd in een ziekenhuis in Nijmegen. Naast dat ze heel experimenteel kan werken, kan Caroline namelijk ook heel precies tekenen. ‘Alles wat niet per se nuttig is, maar aan het brein van mensen ontspruit vind ik waanzinnig’, is wat Caroline zegt. ‘Alle culturele uitingen die een mens voortbrengt voel ik me rijk door, want het is een soort rijkdom’.

Wil je meer van Caroline’s werk zien? Ga dan naar haar website: https://www.caroline-kortenhorst.nl/

De foto van Caroline is genomen door www.keestabak.nl